Αντιδράσεις γονέων για ενδεχόμενη επιβολή μάσκας στα δημοτικά

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση για επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία από τους μαθητές, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, ανέφερε πως η χρήση της μάσκας από τα παιδιά του δημοτικού θα δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς θα αποσπάται η προσοχή των παιδιών. Εξέφρασε δυσαρέσκεια για το ότι την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη δραστηριοποίηση με περιορισμένα μέτρα και πολλές φορές μη τήρησή τους, παρουσιάζεται ως λύση η επιβολή μάσκας στα παιδιά δημοτικού.

Ο κ. Χριστοφή τόνισε πως η Συνομοσπονδία Γονέων θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις τής κυβέρνησης αύριο, και ύστερα να αποφασίσει ποια θα είναι η επίσημη θέση της.

Από την άλλη, οι δάσκαλοι και η ΠΟΕΔ παρουσιάζονται υπέρ μιας τέτοιας απόφασης και δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν σε εφαρμογή του μέτρου. Σε σχέση με το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί στα δημοτικά, ώστε να επιτευχθεί η συνέχιση της φοίτησης με φυσική παρουσία, δεδομένου ότι ακόμα δεν επιτρέπεται ο εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στα δημοτικά σχολεία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν δεν θέλουν να κλείσουν τα σχολεία. Πρόσθεσε ότι οι αποστάσεις δεν είναι αρκετές για αναχαίτιση της πανδημίας. Είπε ακόμα ότι οι γονείς πρέπει να πάψουν να επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά και έκανε λόγο για αλλαγή νοοτροπίας.

Ειρηναίος Πίττας

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.