Αντιδράσεις και στην Τουρκία για απαγόρευση εισόδου σε Αν και Μπιζντέν

Έλα στο Google News

Γραπτή ερώτηση προς τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι κατέθεσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία των Τουρκοκυπρίων Αλί Μπιζντέν και Αχμέτ Τζαβίτ Αν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα Ντεταϊ γράφει ότι η γραπτή ερώτηση υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΡΛΚ και πρώην διευθυντή της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Ουτκού Τσακίροζερ, ο οποίος ζητεί να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν έγιναν δεχτοί στην Τουρκία οι Μπιζντέν και Αν και κατά πόσον υπάρχει κάποια λίστα στην οποία συμπεριλαμβάνονται άτομα στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία, πρώην πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Η Ντεταϊ γράφει επίσης ότι η οργάνωση «Δρόμος Ανεξαρτησίας» ζήτησε από το «υπουργείο εξωτερικών» ενημέρωση για τις ενέργειές του σε σχέση με την απαγόρευση της εισόδου των εν λόγω δύο Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία. Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Τζελάλ Όζκιραν ανέγνωσε χθες γραπτή δήλωση για το θέμα ενώπιον του «υπουργείου».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι υπέβαλαν αίτημα ενημέρωσης από το «υπουργείο» και ταυτοχρόνως, σε διαβούλευση μαζί τους, υπέβαλε γραπτή ερώτηση για το θέμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ερκάν Μπας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.