Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για μη παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά γάμων Τουρκοκυπρίων με Τούρκους υπηκόους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος Δρόμος Ανεξαρτησίας, Μουνούρ Ραχβαντζίογλου είπε ότι άνθρωποί στα κατεχόμενα βρίσκονται σε απόγνωση επειδή η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν δίνει την κυπριακή υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων (Τουρκοκυπρίων με Τούρκους υπηκόους), σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ραχβαντζίογλου ανέφερε ακόμα ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, στις 15 Ιουλίου με την πρωτοβουλία των Μεχμέτ Μπιρί και Ναζέν Σανσάλ, και με την υποστήριξη του «κινήματος για την επίλυση του προβλήματος των μεικτών γάμων» στην οποία συμμετείχε και Ε/κ δικηγόρος, ο οποίος ενημέρωσε για τον εν εξελίξει «δικαστικό αγώνα», και συζήτησε με τους συνομιλητές του τις ενέργειες που δύναται να πραγματοποιηθούν σχετικά με τις αιτήσεις, οι οποίες απορρίπτονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Ραχβαντζίογλου σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί ο αγώνας και κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι έχει «αποσχιστική νοοτροπία».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.