Αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά τη νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Νέα αύξηση επιβάλλεται από τα μεσάνυχτα στα καύσιμά στα κατεχόμενα, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια στον Τύπο και στα ΜΚΔ.

Η τελευταία αύξηση είχε επιβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Αβρούπα και Κίπρις ποστασί γράφουν ότι οι αυξήσεις είναι της τάξης των 80 κουρούς (ΣΣ: υποδιαίρεση της ΤΛ, 1 ΤΛ = 100 κουρούς) και έρχεται αμέσως μετά το τέλος των «βουλευτικών εκλογών» αφού απαγορευόταν πριν η επιβολή αυξήσεων ακριβώς λόγω των «εκλογών».

Έτσι, αναφέρεται, η τιμή της βενζίνης 98 οκτανίων φτάνει τις 12,69 TL (92 σεντ ευρώ), 95 οκτανίων 12,45 TL (88 σεντ ευρώ) και η Euro Diesel 12,03 TΛ (85 σεντ ευρώ).

Η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα στην «επίσημη εφημερίδα» και να ισχύει από τα μεσάνυκτα.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι το «τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων» προχώρησε σε νέο δανεισμό 70 εκ. ΤΛ (5 εκ. ευρώ) για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις που δίδονται από αυτό. Έγινε γνωστό ότι από την Kapital Bank λήφθηκε δάνειο 50 εκ. ΤΛ (3,57 εκ. ευρώ) με επιτόκιο 22,86% και 20 εκ. ΤΛ (1,43 εκ. ευρώ) με επιτόκιο 27% από την τράπεζα «Εγγύς Ανατολή».

Πρόκειται επίσης για απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy