Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τα συρματοπλέγματα στη νεκρή ζώνη – «Βούτυρο στο ψωμί των οπαδών της διχοτόμησης»

Η τοποθέτηση συρματοπλέγματος από τον Αστρομερίτη μέχρι το Αεροδρόμιο Λευκωσίας εκ μέρους της «ε/κ διοίκησης», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι σημαντικό γεγονός λόγω του χρόνου που έγινε και αποτελεί ενέργεια που δηλητηριάζει την Κύπρο, ανέφερε ο γγ του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις, Μεχμέτ Νταβουλτζού. Παρόμοιες δηλώσεις σε ανάρτησή του έκανε και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Νταβουλτζού επέκρινε την εν λόγω απόφαση κι ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται συρματοπλέγματα αλλά επανένωση.

Ακόμα και οι δικαιολογίες για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος, κατά την έκφρασή του, στην εν λόγω περιοχή δείχνουν πρόθεση για συνέχιση της διαίρεσης της Κύπρου στο μέλλον, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η απόφαση στόχο έχει να σαμποτάρει την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο που θα διεξαχθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου.

Υποστήριξε επίσης ότι με αυτή την απόφαση αλείφθηκε βούτυρο στο ψωμί των οπαδών της διχοτόμησης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.