Αντιδράσεις για τη μεταφορά των λιμουζινών των αξιωματούχων στα σπίτια τους

Αντιδράσεις και διαφωνίες προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών που επιτρέπει στους κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για να μεταβαίνουν στο σπίτι τους κατά τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι Γενικοί Διευθυντές και άλλοι αξιωματούχοι, δικαιούνται να μεταβαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις με τα υπηρεσιακά οχήματα, όχι όμως στα σπίτια τους.

Η τροπολογία της Κυβέρνησης κατατέθηκε με το δικαιολογητικό ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι υποχρεώνονται αν θα χρησιμοποιήσουν το υπηρεσιακό όχημα κατά τα Σαββατοκύριακα να μεταβούν από το σπίτι τους στο γραφείο με το δικό τους αυτοκίνητο και από εκεί να πάρουν το υπηρεσιακό για να μεταβούν στην υποχρέωση που έχουν και αντιστρόφως μετά να το επιστρέψουν στο γραφείο.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, επιμένει ότι πρέπει να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς και τα υπηρεσιακά οχήματα να παραμένουν στα γραφεία, εκτός ωρών εργασίας.

Το ΔΗΚΟ με τροπολογία, εισηγείται την καταβολή οδοιπορικών €100 ευρώ τον μήνα, σε όσους η τροπολογία περιλαμβάνει ως δικαιούχους να μεταφέρουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σπίτι τους.

Πρόκειται για τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων, τους Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τον Αρχιπρωτοκολλητή, το Γενικό Λογιστή, το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροποω Προεδρίας και το Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε ότι με την ρύθμιση αυτή θα σταματήσει το κυνήγι μαγισσών, για το που και πότε, πήγε ένας αξιωματούχος και επιπλέον δεν θα χρειάζεται διοικητικό κόστος για παρακολούθηση των διαδρομών αυτών των αξιωματούχων.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.