Αντιδράσεις για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα – «Μισοδότζιν» δουλειές από την κυβέρνηση

Για μισοδότζιν δουλειές κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, για το τοπικό σχέδιο Ακάμα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, χαρακτήρισε επίσης παράξενο αλλά κυπριακό, το γεγονός ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές δεν ήξεραν πόσες είναι οι αδειοδοτημένες μονάδες στην περιοχή του Ακάμα που μπορούν να διεκδικήσουν και να γίνουν επισκέψιμα αγροκτήματα.

Επίσης ο κ. Κέττηρος είπε πως η υιοθέτηση των υποδείξεων της περιβαλλοντικής αρχής για την προστασία του Ακάμα τους βρίσκει σύμφωνους, αλλά την ίδια ώρα τόνισε πως στις βασικές πρόνοιες θα έπρεπε να περιλαμβάνονταν αντισταθμιστικά μέτρα.

Ανέφερε ακόμα πως είναι αναπόφευκτο ότι θα κατατεθούν ενστάσεις που θα είναι από μεγάλα δικηγορικά γραφεία και «ισχυρούς» που θέλουν να «κτίσουν» τον Ακάμα, λέγοντας πως δεν θα τελειώσει η διαδικασία ούτε σε ένα χρόνο.

Θεοπέμπτου: Υπάρχουν πολλές ασάφειες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε πως έγινε ένα βήμα θετικό αλλά τόνισε πως υπάρχουν πολλές ασάφειες.

Εξέφρασε απορία για το τι θα γίνει σε περίπτωση μικροπαραβάσεων κυρίως για τα επισκέψιμα αγροκτήματα. Σημείωσε πως δίνονται άδειες για κτίσιμο όχι μόνο στην περιοχή του Ακάμα, αλλά και σε όλη την Κύπρο, λέγοντας ότι καταγράφονται πολλές παρανομίες.

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα: Δεν θα δεχθούμε να γίνουν εκπτώσεις

Δεν θα δεχθούν να γίνουν εκπτώσεις και πρέπει να είναι δίκαιοι με τον κόσμο, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών γης Ακάμα Σάββας Χατζημηνάς.

Ακόμα είπε πως η πρόταση Χριστόφια παραμένει στο τραπέζι ως η πιο σωστή και σοβαρή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.