Αντίδραση BASIN-SEN και Ακάνσοϊ στην αγωγή Τατάρ κατά της Γενί Ντουζέν

«Με αυτή τη στάση, ο Τατάρ έδειξε στην κοινή γνώμη ότι είναι εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι το πιο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», έγραψε ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ σχολιάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αγωγή του Ερσίν Τατάρ ενάντια στην Γενί Ντουζέν, αναφορικά με τέσσερα άρθρα που έγραψε ο δημοσιογράφος Σερχάτ Ιντζιρλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα της σήμερα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Ακάνσοϊ σημείωσε επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης θα μείνει στην ιστορία ως το πρόσωπο που απομόνωσε περαιτέρω τους Τουρκοκύπριους από τον κόσμο. «Είναι επίσης πολύ σαφές ότι αυτή η νοοτροπία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει τους αντιπάλους της με την κατάθεση αγωγών αντί να αντιμετωπίσει τη δημοκρατική πραγματικότητα και να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις κοινωνικές προσδοκίες, δεν έχει καμία ικανότητα εκπροσώπησης (του λαού)».

Πρόσθεσε ότι η εφημερίδα, την οποία, όπως είπε, προσπαθούν να εκφοβίσουν μέσω αγωγών, θα το ξεπεράσει αυτό με την αλληλεγγύη με τους αναγνώστες της.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εφημερίδα Yeni Düzen εκδίδεται με πολύ κόπο και αφοσίωση από την ίδρυσή της. Όπως λένε οι εργαζόμενοι, η Γενί Ντουζέν είναι ‘η εφημερίδα όλων’. Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι η εφημερίδα YENİDÜZEN είναι ο ίδιος ο τουρκοκυπριακός λαός. Είναι δική σας, είναι δική μας, είναι όλων μας», προσθέτει.

Εξάλλου, όπως γράφει η εφημερίδα, στην αγωγή Τατάρ αντέδρασε και η συντεχνία εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), η οποία επέκρινε τις αγωγές που κατατέθηκαν κατά του δημοσιογράφου Σερχάτ Ιντζιρλί, δηλώνοντας ότι τις βλέπει ως προσπάθεια «φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της σκέψης».

Σε γραπτή δήλωση εκ μέρους της συντεχνίας, η γραμματέας Τύπου, δημοσιεύσεων και ενημέρωσης της Basın-Sen, Πινάρ Μπαρούτ ανέφερε ότι ο Ερσίν Τατάρ, που στηρίζει και γαλουχεί όσους έχουν επανειλημμένα αποδείξει τη φασιστική τους νοοτροπία στη «χώρα», δεν αντέχει ακόμη και επικριτικά γραπτά εναντίον του «λόγω της αδυναμίας του να αντέξει το βάρος του αξιώματος του».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Τατάρ «κρέμασε άλλη μια ντροπή στο λαιμό αυτής της κοινωνίας» με αυτό το βήμα και επεσήμανε ότι ενώ δεν παράγεται καμία πολιτική για τα προβλήματα των πολιτών σε όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και την οικονομία, «διατίθεται χρόνος για τέτοια θέματα».

Η συντεχνία εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον δημοσιογράφο Σερχάτ Ιντζιρλί, στον τότε διευθυντή της Γενί Ντουζέν Τζένκ Μουτλούγιακαλί, στην ίδια εφημερίδα και στα άρθρα που έγραψε ο Ιντζιρλί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.