Αντίδραση δημοσιογράφου για την απαγόρευση εισόδου στην Αρμενία

Η απόφαση της κυβέρνησης της Αρμενίας να απαγορεύσει από τα τέλη του 2022 την είσοδο στη Δημοκρατία σε Ρώσο βουλευτή και δύο αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφους, που ζουν και εργάζονται στη Ρωσία, για «μη σεβασμό προς την κυβέρνηση της χώρας», προκάλεσε νέα αντίδραση.

«Είναι υποχρεωμένοι να σέβονται την εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση. Εάν οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το 1% όσων έχουν κάνει για την Αρμενία στις χώρες, όπου ζουν, δεν θα μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους χωρίς βίζα», δήλωσε υπερασπιζόμενος την απόφαση ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ. Η απόφαση αφορά στον Ρώσο βουλευτή της Κρατικής Δούμας Κονσταντίν Ζατούλιν, αντιπρόεδρο της Επιτροπής της ρωσικής Βουλής για θέματα της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στη διευθύντρια του δικτύου Russia Today Μαργαρίτα Σιμονιάν και στον εκδότη και δημοσιογράφο Αράμ Γκαμπρελιάνοφ.

Στον Αρμένιο Πρωθυπουργό απάντησε η γνωστότερη ίσως δημοσιογράφος στη Ρωσία και θερμή υποστηρικτής του Κρεμλίνου και της πολιτικής του προέδρου Β. Πούτιν Μαργαρίτα Σιμονιάν, η οποία δήλωσε ότι «είπα και θα συνεχίσω να λέω προσωπικά για τον [σ.σ. Πρωθυπουργό της Αρμενίας] Πασινιάν ότι είναι ένα απόβρασμα και προδότης του αρμενικού λαού, ότι πούλησε και πρόδωσε όλα τα αρμενικά συμφέροντα, που θα μπορούσε να προδώσει και να πουλήσει, και θα πουλήσει και θα προδώσει εκείνους, που προς το παρόν δεν μπόρεσε, ότι μισεί τη Ρωσία και εξαπατά τον [σ.σ. Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ] Πούτιν, ότι είναι ένα κλινοσκέπασμα της [σ.σ. αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας] CIA χωρίς τιμή και συνείδηση, όπως όλα τα κλινοσκεπάσματα της CIA». Κατά τη Σιμονιάν, η είσοδος στην Αρμενία της απαγορεύτηκε ακριβώς για αυτά τα λόγια και παρά το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί την Αρμενία μόνο δύο φορές στη ζωή της, χαρακτήρισε τον εαυτό της καθαρόαιμη Αρμένισσα, η οποία δεν σκοπεύει να επισκεφθεί την ιστορική της πατρίδα όσο την κυβερνά ο Ν. Πασινιάν, ο οποίος παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει ποτέ δεχθεί τόσο σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση της Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει επανειλημμένως κάνει λόγο, όταν ερωτάται, για «κανονικές σχέσεις συνεργασίας με την Αρμενία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy