Αντίδραση ΠΕΟ για επέκταση της συντάξιμης ηλικίας – «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο»

Η ΠΕΟ καλεί την Υπουργό Εργασίας, να συγκαλέσει άμεσα το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για έναρξη του διαλόγου για το ζήτημα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο την εξεύρεση δίκαιων και κοινωνικά ισορροπημένων λύσεων.

Διαβάστε επίσης: Σύνταξη στο 67ο από το 2023 προωθεί η κυβέρνηση ΔΗΣΥ

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ τονίζει ότι οι χθεσινές απόλυτες τοποθετήσεις της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής για το συνταξιοδοτικό, την υποχρεώνουν να τοποθετηθεί αφού κατά τρόπο αδόκιμο, ανοίγει δημόσια συζήτηση.

Η ΠΕΟ τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται ότι συντρέχουν λόγοι να τεθεί θέμα επέκτασης της συντάξιμης ηλικίας. Η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση 12% στις συντάξεις σε όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους, φαίνεται με βάση δηλώσεις που έγιναν η Υπουργός να απόρριψε κατηγορηματικά το καθολικά αίτημα των εργαζομένων για κατάργησή του, όπως αναφέρεται. Αυτές οι δηλώσεις την ώρα που έχει αποφασιστεί τριμερές διάλογος, προστίθεται, είναι προβληματικές και καθόλου εποικοδομητικές.

Η ΠΕΟ αναφέρει επίσης ότι η βιωσιμότητα του Τ.ΚΑ είναι σημαντική, ωστόσο δεν μπορεί η βιωσιμότητα να τίθεται κατά απόλυτο τρόπο πάνω από την ανάγκη για ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να χαρακτηρίζεται από επαρκή και δίκαιη ανταποδοτικότητα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.