Την αντίδραση ορισμένων εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών του Brexit στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα έχει προκαλέσει, όπως αναμενόταν, η διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης Μέι να διπλασιάσει την προσφορά της προς την ΕΕ ως προς τον οικονομικό διακανονισμό του «διαζυγίου».
 
Σε κλειστό Υπουργικό Συμβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας, φέρεται να συμφωνήθηκε η Βρετανία να αναγνωρίσει μελλοντικές υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, που μαζί με τις τρέχουσες υποχρεώσεις υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 40 δισεκατομμύρια λίρες.
 
Με άρθρο του στην Telegraph,και με δηλώσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον κάλεσε την Κυβέρνηση να αγνοήσει τις οικονομικές απαιτήσεις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, και να υιοθετήσει στη μετα-Brexit εποχή το μοντέλο της Σιγκαπούρης.
 
«Ποιο είναι το νόημα του Brexit αν αλυσοδεθούμε στις ενδημικές πολιτικές υψηλής φορολογίας και υψηλών δαπανών της ΕΕ;» ρώτησε ο κ. Πάτερσον.
 
Οι βουλευτές Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και Τζέικομπ Ρις-Μογκ κάλεσαν την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αξιοποιήσει την πολιτική κρίση στη Γερμανία, ώστε να αποφύγει να καταβάλει υπέρογκα ποσά στην ΕΕ για το διαζύγιο.
 
Την ίδια προτροπή απηύθυνε και ο βουλευτής Άντριου Μπρίτζεν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα καταψήφιζε μία συμφωνία για το Brexit που θα όριζε πληρωμή 40 δισεκατομμυρίων λιρών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.