Αντιδράσεις από την Κοινοτάρχη Ζυγιού για Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιών

Επιθυμία τους, είναι η ψυχαγωγική αξιοποίηση του χώρου αυτού και όχι η ανθρωπιστική

Ερωτηματικά δημιουργεί η αντίδραση της κοινότητας Ζυγιού, για απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής σε Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών.


Την έντονη ενόχληση της κοινότητας, -ή τουλάχιστον μέρος της κοινότητας- γνωστοποίησε η κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ μέσω της επίσημης σελίδας του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Facebook.

Η κοινοτάρχης Ζυγιού φαίνεται να ενοχλήθηκε για το γεγονός ότι η κοινότητα δεν ενημερώθηκε και ούτε ερωτήθηκε, γι΄αυτή την απόφαση. Εντύπωση όμως κάνει, η γενικότερη στάση της κα Γεωργίας Μιχαήλ, αλλά και όλων όσων υποστηρίζουν αυτή την άποψη, καθώς επιθυμία τους, είναι η ψυχαγωγική αξιοποίηση του χώρου αυτού και όχι η ανθρωπιστική.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, η κα Μιχαήλ, αιτήθηκε όπως ο συγκεκριμένος χώρος μετατραπεί σε κατασκηνωτικό και χώρο αθλοπαιδιών. Παράλληλα, διαμηνύεται ότι η κοινότητα θα λάβει μέτρα για να εμποδίσει τη μετατροπή του χώρου.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση της Κοινοτάρχη:


«Αγαπητοί μου χωριανοί, Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχαμε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου. Λυπάμαι για τα όσα έχουμε ακούσει από αυτήν. Αποφάσισαν να κάνουν ένα κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στο χωριό μας το Ζύγι. ΧΩΡΙΣ να μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ως συνήθως, και το έχουμε ανακαλύψει τυχαία όταν την Παρασκευή το πρωί ερχόμενη προς το χωριό, είδα άτομα μέσα στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο. Σταμάτησα και ρώτησα και με ενημέρωσαν ότι κάνουν αποτύπωση του χώρου για να μεταφέρουν ασυνόδευτα παιδιά από άλλες χώρες. Τον συγκεκριμένο χώρο τον έχουμε ζητήσει με επιστολή προς τα αρμόδια τμήματα (από πέρσι 2017) σαν κοινότητα για να γίνει κατασκηνωτικός χώρος με χώρους αθλοπαιδιών χωρίς να έχουμε λάβει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα από κανέναν. Η κυρία Υπουργός ήταν ανένδοτη και στις εναλλακτικές επιλογές που της είχαμε προτείνει. Σας ενημερώνω ότι η κοινότητα μας έχει αποφασίσει να κατέλθει σε δρακόντεια μέτρα. Δεν θα αφήσουμε κανένα να περάσει στον χώρο των στρατοπέδων με ότι αυτό εξυπακούεται. Ας σεβαστούν επιτέλους το βεβαρημένο της περιοχής. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ;;; Πολλά τα γιατί! Σας ευχαριστώ η Κοινοτάρχης».

38200058_10160854825475515_2873242273875755008_N

Είναι και τα σχόλια, πολλών εξ αυτών, από κατοίκους της κοινότητας Ζυγιού, -με ρατσιστικό περιεχόμενο- οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη κίνηση αυτή ως οπισθοδρομική και καταστροφική. Ενώ άλλοι, θέτουν ως αντίποινα στην Υπ. Εργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά, να “μαζευτούν όλοι και να πουν της Ζέτας να τους πάρει έξω από το σπίτι της, να τους κτίσει καμαρούες”, λες και δεν μιλάνε για ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα για παιδιά.

Άλλο σχόλιο αναφέρει το εξής, “Γεωργία ειναι και τα διπλα χωρια στο πλευρό σου! Καποιες κινησεις δεν επηρεάζουν μονο το χωριο αλλα και τα γυρω! Συμπεριφέρονται λες και οι περιοχές μας ειναι ακατοικητες!!!”. 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.