Αντιδρούν οι ακαδημαϊκοί στα κατεχόμενα

Στη “βουλή” εισέβαλαν οι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα διαμαρτυρόμενοι για τη “νομοθεσία” της “δημόσιας” μεταρρύθμισης ή το “νόμο προσφυγοποίησης” όπως τον έχουν ονομάσει.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι οργανώσεις των δασκάλων και καθηγητών KTÖS και KTOEÖS και ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν μετά το 2011 και επηρεάζονται από τη “νομοθεσία”, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη “βουλή” και φώναζαν συνθήματα όπως “Είμαστε δάσκαλοι, είμαστε ενωμένοι, δεν θα σιωπήσουμε”, “Ο δάσκαλος είναι δάσκαλος, θέλουμε ισότητα και δικαιοσύνη”, “Ίση δουλειά, ίσος μισθός”, “Ο μισθός του δασκάλου δεν είναι δούλου”.


Σε ανακοίνωσή του που ανέγνωσε μέλος της επιτροπής προσληφθέντων μετά το 2011 μίλησε για διάκριση μεταξύ των εργαζομένων και μη δίκαιη αντιμετώπιση, κακίζοντας το γεγονός ότι παρά το ότι η πρόταση για άρση της συγκεκριμένης “νομοθεσίας” έχει προωθηθεί στη “βουλή”, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια “επιτροπή”, πράγμα το οποίο ζήτησαν να γίνει άμεσα.

Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης μια ομάδα 20 εκπαιδευτικών μπήκε στη “βουλή”, χωρίς να εμποδιστεί από την “αστυνομία”, και εισήλθε στην “ολομέλεια” που συνέρχονταν εκείνη την ώρα, αρχίζοντας να μοιράζει την “πρόταση νόμου” για κατάργηση της επίμαχης “νομοθεσίας” στους “βουλευτές”. Αυτό οδήγησε στην διακοπή της συνεδρίασης και της ζωντανής της μετάδοσης, όπως αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως αμέσως μετά βγήκαν από το κτίριο και συνέχισαν την διαδήλωσή τους έξω από αυτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.