Γεωργοί νεκρής ζώνης Αστρομερίτη για συρματομπλέγματα : Μόνοι μας βάζουμε τα θεμέλια της διχοτόμησης

Αντιδρούν οι γεωργοί για τα συρματομπλέγματα του Νουρή στον Αστρομερίτη

Μόνοι μας βάζουμε τα θεμέλια της διχοτόμησης και την παραδοχή μας στο ξεγράψιμο των κατεχόμενων εδαφών μας που από κανένα δεν γίνεται αποδεκτό τονίζουν οι γεωργοί που οργώνουν την Νεκρή Ζωνη στην περιοχή του Αστρομερίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εκ μέρους ομάδας γεωργών Νεκρής Ζώνης Αστρομερίτη  από τον νομικό τους Ανδρέα Μασούρα:

«Χθες Τρίτη στις 09/03/2021 με τον εν λόγω τίτλο στην εφημερίδα Αλήθεια εγίνετο ανάλυση σε διάφορα μέτρα που πήραν διάφορες χώρες για ανακοπή της παράνομης μετανάστευσης με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων.

Στη δική μας περίπτωση υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: Οι εν λόγω χώρες τοποθετούν τα συρματοπλέγματα τους στα σύνορα τους. Εμείς τα τοποθετούμε διαχωρίζοντας δικά μας εδάφη. Δηλαδή σε εδάφη που ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία με μία εξαίρεση, το νότιο μέρος των εδαφών ανήκει και αστυνομεύεται από τη νόμιμη αναγνωρισμένη διεθνώς Κυπριακή Δημοκρατία. Το βόρειο μέρος των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τη διαχωριστική γραμμή των κατεχομένων εδαφών μας ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά αστυνομεύεται και επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ως εκ τούτοu όλοι οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στα εν λόγω εδάφη με μαθηματική ακρίβεια καταλήγουν πάλι σε μας. Οπόταν το συρματόπλεγμα δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό.

Αν μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στην διαχωριστική γραμμή των κατεχόμενων εδαφών μας θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται καθότι 1ο δεν μας επιτρέπουν τα Ηνωμένα Έθνη και 2ο τότε από μόνοι μας βάζουμε τα θεμέλια της διχοτόμησης και την παραδοχή μας στο ξεγράψιμο των κατεχόμενων εδαφών μας που από κανένα δεν γίνεται αποδεκτό.

Επικροτούμε πρώτα από όλους εμείς την λήψη μέτρων για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, αλλά μέτρων που θα φέρουν αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όλες τις ταλαιπωρίες που προκύπτουν σαν χρήστες της νεκρής ζώνης νοουμένου ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Mε το μέτρο αυτό δεν επιτυyχάνεται τίποτα και στο τέλος της ημερας θα μας μείνουν τα έξοδα και οι κόποι»

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.