Αντιδρούν για την επιλογή της Ελένης Σιούφτα οι Λ.Ο. Αθηένου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την ομιλήτρια στην επετειακή εκδήλωση

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αθηένου η πληροφόρηση ότι κύρια ομιλήτρια στις επικείμενες εκδηλώσεις για τις εθνικές εορτές θα είναι η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έχει προκαλέσει επανειλημμένως τον προοδευτικό κόσμο το τελευταίο διάστημα με δημόσιες τοποθετήσεις με έντονο εθνικιστικό στίγμα, σε ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα δεν απέφυγε ούτε τη ρητορική μίσους.

Ως εκ τούτου, η επιλογή της από την Εκκλησιαστική Επιτροπή στην Αθηένου για εκφώνηση της κύριας ομιλίας σε εκδήλωση που θα γίνει για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και της 1ης Απριλίου προκάλεσε αντιδράσεις. Όπως πληροφορούμαστε, οι Λαϊκές Οργανώσεις Αθηένου έβαλαν αυτές τις αντιδράσεις και στο χαρτί με επιστολή προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι η ομιλήτρια είναι προσωπικότητα που διχάζει και προκαλεί και θα έπρεπε να αποφευχθεί. «Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε τη δυσφορία και την αντίδρασή μας για την επιλογή της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ώστε την ομιλία στην επέτειο των εθνικών εορτών της Ελληνικής Επανάστασης και της 1ης Απριλίου να εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα. Να υπενθυμίσουμε ότι η κα Ελένη Σιούφτα εκφώνησε ομιλία με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2018 όπου εξέφρασε ρητορική μίσους προς συμπατριώτες μας προκαλώντας παγκύπρια ποικίλες αντιδράσεις.

Η κα Σιούφτα αποκάλεσε τότε συμπατριώτες μας που επιθυμούν την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας προδότες και τη διαφορετικότητα ως διαστροφή», υπενθυμίζουν οι Λαϊκές Οργανώσεις και προσθέτουν: «Εξέφρασε εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο που δεν αρμόζει στους εορτασμούς και τα μηνύματα των εθνικών εορτών και θυμίζει μαύρες εποχές για την προδομένη και κατεχόμενη πατρίδα μας. Ένα λόγο που προκαλεί τη διχόνοια σε μια εποχή όπου προέχει η ενότητα του λαού μας μπροστά στις εθνικές προκλήσεις. Τονίζουμε ξανά πως έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος θα μπορούσε να αποφευχθεί η επιλογή της κα Σιούφτα ως ομιλήτριας στις εθνικές εορτές και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες μας», καταλήγει η επιστολή των Λαϊκών Οργανώσεων.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.