Αντιεμβολιαστής ως «το κόκκαλο» αλλά θα τραγουδάει σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Ελλαδίτη τραγουδιστή, Γρηγόρη Πετράκου, να δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Και διερωτιέσται για ποιο λόγο προκλήθηκαν αντιδράσεις και έγινε τόσο ντόρος για την απόφαση αυτή που τραγουδιστή.

Μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τότε που ο αντιεμβολιαστής Γρηγόρης Πετράκος «πυροβολούσε» τον συνάδελφό του, Πάνο Κιάμο, επειδή εκείνος είχε επιλέξει τότε να τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους.

Μάλιστα, τότε ο Γρηγόρης Πετράκος είχε γίνει «πυρ και μανία» και με δημόσια παρέμβασή του ζητούσε τη «συγγνώμη» του συναδέλφου του.

Ο Γρηγόρης Πετράκος ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι από το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

H απόφασή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αρκετούς διαδικτυακούς του φίλους να γράφουν στον Γρηγόρη Πετράκο ότι τους “πούλησε”.

Τι απαντά ο τραγουδιστής

Ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε σε μερικούς από τους διαδικτυακούς τους φίλους που αντέδρασαν για την απόφασή του αυτή.

“Στην Πάτρα τραγουδάω από τον Ιούλιο. Όλα τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μόνο με πιστοποιητικό για τους θαμώνες και με ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους. Δεν είναι κάτι το οποίο κάνω εγώ ούτε κάτι το οποίο αποφασίζει το κάθε μαγαζί. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε κάτω από το καθεστώς. Φυσικά εγώ δεν έχω πάψει ούτε μία μέρα να παλεύω ώστε να ανατραπεί. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως δεν έχω άλλη επιλογή πάρε να εργαστώ σύμφωνα με τους κανόνες”.

Επίσης έκανε και το ακόλουθο σχόλιο:

“Αγαπητή φίλη. Όταν εξέπληξα την απόφαση Κιάμου ήταν ακριβώς επειδή ήταν ΔΙΚΉ του απόφαση. Τότε το κράτος έδινε την ελευθερία στην επιχείρηση να διαλέξει αν θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή για όλους. Είπα λοιπόν πως είναι απαράδεκτο α αποφασίζει ένας καλλιτέχνης να αφήσει απέξω τους μισούς. Τώρα δεν υπάρχει δυστυχώς αυτή η δυνατότητα. Δεν έχουμε επιλογή. Όλα τα μαγαζιά υποχρεούνται να τσεκάρουν πιστοποιητικά. Άρα δεν υπάρχει καμία αντίφαση στα λεγόμενα μου. Αν είχα επιλογή εννοείται δεν θα επέλεγα κανένα διαχωρισμό. Δεν έχω όμως επιλογή. Την επιλογή την έχει κάνει το κράτος για όλους μας.

Αν τώρα αυτό που εννοείς είναι ότι θα έπρεπε να μη δουλέψω καθόλου… Να σου θυμίσω ότι σαν μουσικός είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος, έχω οικογένεια με τρία παιδιά και δεν είμαι πλούσιος. Επομένως έχω ανάγκη αλλά και δικαίωμα να εργαστώ. Παρόλο λοιπόν που εργάζομαι δεν κάνω τον βολεμένο αλλά διεκδικώ τα δικαιώματα κι εκείνων που δεν εργάζονται. Κάνω δράσεις ενημερωτικά, νομικά και πολιτικά. Ουσιαστικά με όλες τις δυνάμεις μου. Αν τώρα εσείς για να ικανοποιηθείτε θα θέλατε να συνεχίσω να είμαι άνεργος θα σας στεναχωρήσω γιατί προηγούνται οι υποχρεώσεις στην οικογένειά μου. Ό,τι άλλο περνάει από το χέρι μου να Είστε σίγουροι ότι θα το κάνω.”.

Θεοφανία Παπαθωμά: Ο Γρηγόρης Πετράκος “θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο”

Καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1 ήταν η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία εκτός από τον ρόλο της στη σειρά “Άγριες Μέλισσες” αναφέρθηκε και στον σύζυγο της, Γρηγόρη Πετράκο και τις απόψεις του για τον κορονοϊό που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
«Εδώ δεν ήρθα να μιλήσω για τον Γρηγόρη, ήρθα να μιλήσω για μένα… Εγώ του είπα ότι αν θέλει να εκφράζει πολιτικό λόγο αυτό θα πρέπει να το κάνει μέσα στη Βουλή και όχι στο facebook κι εκεί τελείωσε η κουβέντα μας. Δεν επεμβαίνω και πολύ», είπε αρχικά η Θεοφανία Παπαθωμά και συνέχισε:

«Έχουμε χρέος να εργαζόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχουμε χρέος να είμαστε σύννομοι, να ακολουθούμε τις επιταγές του νόμου κι έχουμε και χρέος να εκφράζουμε τις πεποιθήσεις μας χωρίς φόβο και πάθος. Αυτά ο Γρηγόρης τα κάνει και τα τρία”.

“Θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο” υποστήριξε για τον σύζυγό της η Θεοφανία Παπαθωμά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.