Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αμμοχώστου

Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αμμοχώστου

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 8.00 μ.μ. η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου στη Δερύνεια. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου αναφέρει ότι σεβόμενοι την κρίσιμη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα και την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα τα οποία έχουν υποδειχθεί για την ασφάλεια των όσων θα παρευρεθούν. Για το λόγο αυτό έχει καλεστεί μικρός αριθμός προσκεκλημένων και θα δοθεί έμφαση προβολής της εκδήλωσης μέσω της απευθείας σύνδεσης στο ΡΙΚ 2 αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω live link (facebook Δήμος Αμμοχώστου). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Δερύνειας και τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αμμοχώστου, ομιλίες από τον δήμαρχο Αμμοχώστου, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μηνύματα συμπαράστασης από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αδελφοποιημένους δήμους, επίτιμους δημότες, ποιήματα αλλά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντικατοχικά τραγούδια.

Στο μεταξύ, στις 7.00 μ.μ. θα υπάρξει έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου για έγκριση ψηφίσματος, ενώ στις 7.30 μ.μ θα γίνει τρισάγιο στο μνημείο τεθνεώτων Αμμοχωστιανών και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Κατά της παραίτησης Οζγκιουργκιούν ο Τατάρ

Ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ τάχθηκε χθες κατά της παραίτησης του «βουλευτή» του κόμματός του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και είπε ότι το κόμμα θα την καταψηφίσει στη «βουλή». Ο κ. Τατάρ είπε ότι θα ψηφίσουν «όχι» στην ψηφοφορία για έγκριση της παραίτησης Οζγκιουργκιούν. Όπως ανέφερε ο κ. Τατάρ, ο κ. Οζγκιουργκιούν είναι ένας «βουλευτής» που υπήρξε ηγέτης του ΚΕΕ και υπηρέτησε επίσης ως «πρωθυπουργός», ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη «βουλή» εξαιτίας κάποιων εξελίξεων. Πρόσθεσε ότι η «βουλή» πρέπει να εγκρίνει την παραίτησή του και το ΚΕΕ δεν θα το πράξει, αφού υποστηρίζουν ότι η θητεία του κ. Οζγκιουργκιούν πρέπει να συνεχιστεί. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Οζκιουργκιούν κατηγορήθηκε για κατάχρηση «εξουσίας» και πλουτισμό και οδηγήθηκε ενώπιον των ψευδοδικαστηρίων, αλλά η δίκη τερματίστηκε, αφού εγκατέλειψε το ψευδοκράτος και διαμένει μόνιμα στην Άγκυρα.