Αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές λόγω του καύσωνα και της μεγάλης ξηρασίας και οι αρχές σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις συνέπειες, αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα μεταξύ αυτών και το κλείσιμο των δημοτικών κολυμβητηρίων.


Συγκεκριμένα στο Αλγκάρβε, τη νοτιότερη περιοχή της χώρας και σημαντικό τουριστικό προορισμό, οι δήμοι ενέκριναν δραστικά μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης νερού.

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια δεν θα λειτουργούν και τα δημοτικά κολυμβητήρια θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό όλο τον Αύγουστο και ίσως και τον Σεπτέμβριο.

Αυτά τα μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν διαμάχη στην περιοχή με την υψηλότερη συγκέντρωση γηπέδων γκολφ και η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ένα μεγάλο φυτώριο για την καλλιέργεια του αβοκάντο, ενός φυτού που είναι γνωστό ότι χρειάζεται πολύ νερό για να ευδοκιμήσει.


Στα τέλη Ιουνίου, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα Bloco de Esquerda (BE), μέλος της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου για την απαγόρευση του ποτίσματος του γρασιδιού στα γήπεδα του γκολφ.

Ο δήμαρχος της πόλης Ολάο, Αντόνιο Μιγκέλ Πίνα μίλησε για σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με το νερό στην περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι «αν το επόμενο υδρολογικό έτος είναι το ίδιο με φέτος, το νερό θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο λιγοστό ακόμη και στις βρύσες της περιοχής του Algarve τον Οκτώβριο του 2023».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.