Αντιμέτωπη με νέα κατάρρευση η Πύλη Εμβολιασμών

Έλα στο Google News

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Έρευνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψει και νέο τεχνικό πρόβλημα με την Πύλη Εμβολιασμού, λόγω της ταυτόχρονης χρήσης της πλατφόρμας από χιλιάδες πολίτες για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Κυριάκος Κόκκινος σημείωσε ότι τα συστήματα αυτά δε μπορούν να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, όταν υπάρχουν υπέρογκος αριθμός αιτημάτων.

Ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι ο αγώνας δρόμου που γίνεται για διευθέτηση ραντεβού την ίδια ώρα θα συνεχίσει, λέγοντας ότι θα υπάρχει απογοήτευση από τον κόσμο, αν θέλει να κλείσει ραντεβού με συγκεκριμένο εμβόλιο που επιθυμεί. Παράλληλα, ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας και η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα ότι θα κατεβαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς και πιο μικρά βήματα κλιμακωτά οι ηλικιακές ομάδες που θα μπορούν να εμβολιαστούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το Υφυπουργείο Καινοτομίας προκειμένου να μπαίνουν οι χρήστες της πλατφόρμας σε σειρά προτεραιότητας αλλά σημείωσε ότι και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς κάποιοι μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου θα χάνουν τη σειρά τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στη χθεσινή μέρα κατά την οποία μέσα σε ελάχιστα λεπτά έπεσε η Πύλη Εμβολιασμού. Όπως είπε 30.000 δικαιούχοι προσπαθούσαν χθες να κλείσουν ραντεβού μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να μη μπορούσε να ανταποκριθεί. Σημείωσε ότι υπήρχαν 365 αιτήματα ανά δευτερόλεπτο, έκλεισαν τα πρώτα 3,997 ραντεβού, εξαντλήθηκαν δυο από τα τρία είδη εμβολίων και μετά η πλατφόρμα δε μπορούσε να «αντέξει». Επίσης είπε ότι με το εμβόλιο της ASTRAZENECA έκλεισαν ραντεβού 195 άτομα.

Αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, είπε ότι έκλεισε ραντεβού με το εμβόλιο της ASTRAZENECA.
Επίσης ανέφερε ότι μπορεί κάποιος να ακυρώσει το ραντεβού του λέγοντας ότι πρέπει να καλέσει στο 1474 το οποίο θα του δώσει κατευθυντήριες γραμμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.