Αντίο στον διευθυντή και σκιτσογράφο της Charlie Hebdo

Έλα στο Google News

Με τις νότες της Διεθνούς και παρατεταμένα χειροκροτήματα συνοδεύτηκε η άφιξη του φερέτρου με τη σορό του Σαρμπ, διευθυντή και σκιτσογράφου της Charlie Hebdo, στην Ποντουάζ Παρισιού, όπου εκατοντάδες συγγενείς, επιζώντες του μακελειού στην σατιρική εφημερίδα, πολιτικοί και πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής πριν από την ταφή.

Εκτός από την οικογένεια του Στεφάν Σαρμπονιέ, γνωστού ως Σαρμπ, και τους επιζώντες της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων η Κριστιάν Τομπιρά (Δικαιοσύνης), η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ (Παιδείας) και ο Φλερ Πελερέν (Πολιτισμού), καθώς και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ήταν παρόντες στην τελετή.

Εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν τον Σάρμπ και να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνη.

«Τον Σαρμπ δεν τον γνώριζα, αλλά είμαι αναγνώστης του Charlie Hebdο. Αυτό που συνέβη μου έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη, πάει μια εβδομάδα που με πιάνουν τα κλάματα στα καλά καθούμενα» είπε συγκινημένος ο Πατρίς Νερόν, 68 ετών. «Πάνε 40 χρόνια που μάχομαι για την ελευθερία, εναντίον των φονταμενταλιστών. Ανησυχώ, δεν ξέρω πού πηγαίνουμε» πρόσθεσε.

Η ταφή του Σαρμπ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο της Ποντουάζ, στην περιφέρεια Παρισιού, μετά την τελετή.

Ο σκιτσογράφος ήταν ο διευθυντής της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας από το 2009.

Έπεσε νεκρός μαζί με 12 άτομα, πέντε εκ των οποίων συνάδελφοί του σκιτσογράφοι, στην επίθεση-σοκ των αδελφών Κουασί εναντίον της έδρας της Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ηλικίας 47 ετών, ο Σαρμπ ήταν ένας αιρετικός και μαχητικός σκιτσογράφος που έλεγε πως δεν φοβάται κανέναν. Το όνομά του περιλαμβανόταν σε λίστα «καταζητούμενων, νεκρών ή ζωντανών, για εγκλήματα εναντίον του Ισλάμ», η οποία είχε δημοσιευθεί την άνοιξη του 2013 από την αγγλόφωνο τζιχαντιστικό έντυπο «Inspire».

in.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.