Κουβέντες για προσωπικές ατζέντες, για εστιατόρια α λα καρτ, καθώς και για… μονόπλευρα επικοινωνιακά παιχνίδια ακούστηκαν στον ραδιοθάλαμο του Άστρα 92,8 και 105,3.

Για προσωπικές ατζέντες και για προσπάθειες από την ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ να απεργαστεί την υποβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ασθενών Μάριος Κουλούμας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι κάποιοι θέλουν να επιτύχουν δια της αποτυχίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων, την κατάρρευση του ΓΕΣΥ. Κατηγόρησε επίσης την ΠΑΣΥΚΙ ότι ουδέποτε κάλεσε τους οργανωμένους ασθενείς για να τους ακούσει. Ο κ. Κουλούμας, είπε ακόμα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά εκείνων που κατηγορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Σημείωσε ότι οι οργανωμένοι ασθενείς θα εργαστούν για εκσυγχρονισμό των κρατικών νοσηλευτηρίων προκειμένου να είναι η ναυαρχίδα του ΓΕΣΥ.

Στο μεταξύ, χθες η ομοσπονδία των οργανωμένων ασθενών μετά από πρωτοβουλία της συναντήθηκε με τις συντεχνίες των δημοσίων νοσηλευτηρίων. από τη συνάντηση απουσίαζε η ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ.

Παράλληλα, ο κ. Κουλούμας είπε ότι το ΓΕΣΥ δεν είναι εστιατόριο αλά κάρτ για να αποφασίζει τι θέλει ο ασθενής.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Κούμας σημείωσε ότι αν κάποιοι έχουν στοιχεία για προσωπικές ατζέντες στην ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ να τα παρουσιάσουν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ σχολιάζοντας τις αναφορές του Μάριου Κουλούμα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Σωτήρης Κούμας κατηγόρησε τον κ. Κουλούμα ότι προσπαθεί επικοινωνιακά να αποδώσει ευθύνες μόνο στην ΠΑΣΥΚΙ.

Για τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Κούμας είπε ότι δεν πήγαν γιατί θεώρησαν ότι δεν μπορούν συνεχώς να τους κατηγορούν και να δίνουν το παρόν τους. Πρόσθεσε ότι δεν θέλουν έρχονται σε αντιπαράθεση.

Επίσης, ο κ. Κούμας ανέφερε ότι χθες λίγο πριν τη συνάντηση καλέστηκε στο ΤΑΕΠ Λεμεσού για 23 εισαγωγές στο νοσοκομείο αλλά δεν υπήρχαν κλίνες. Είπε ότι καταμέτρησε 9 φορεία στους διαδρόμους και όπως ανέφερε γινόταν το αδιαχώρητο. Πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα για να βρεθεί λύση.

Ο πρόεδρος των κυβερνητικών ιατρών είπε ότι δεν πρέπει η μόνη έγνοια κάποιων να είναι το τι θα πει η ΠΑΣΥΚΙ.