Αντιπαράθεση Λευτέρη Χριστοφόρου – Γιώργου Γεωργίου για συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιοΑντιπαράθεση προκλήθηκε ανάμεσα στους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ Λευτέρη Χριστοφόρου και Γιώργο Γεωργίου με αφορμή συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Λευτέρης Χριστοφόρου έψεξε το ρόλο της ομάδας της Αριστεράς γιατί δεν αποδέχθηκε τον τίτλο συζήτησης για την Τουρκία, τον οποίο εισηγήθηκε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο κύριος Χριστοφόρου είπε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να εγγράψει το θέμα: «οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η επιθετικότητα της εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας». Πρόσθεσε επίσης ότι υπήρχε απαίτηση να εκδοθεί τιμωρητικό ψήφισμα εναντίον της Τουρκίας.

Σημείωσε ότι τελικά ο τίτλος που εισηγήθηκε η αριστερά είναι «η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Ο κύριος Χριστόφορου είπε ότι με αυτό το θέμα πιθανόν να υπάρξουν ευρωβουλευτές που να μην μιλήσουν
καν για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Απαντώντας ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου επέκρινε έντονα τον κύριο Χριστοφόρου γιατί επιχειρεί να παρουσιάσει το κόμμα του ότι είναι προδότες και αυτό πρέπει να σταματήσει αφού είναι ανήθικο.

Ο κύριος Γεωργίου εξήγησε ότι καμία πολιτική ομάδα δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρόσθεσε ότι η ομάδα της Αριστεράς μέσω του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλη, απαίτησε να υπάρξει καταδικαστικό ψήφισμα εναντίον της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό κανένας άλλος δεν συναίνεσε, εκτός από την αριστερά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Ο κύριος Γεωργίου είπε ότι όποιος και να είναι ο τίτλος του θέματος συζήτησης, το ζήτημα είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας οι οποίες είναι αφόρητες και πρέπει να καταδειχθούν.

Επέκρινε την στάση του κυρίου Χριστοφόρου λέγοντας ότι θέτει μπουρλότο στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι 6 Κύπριοι ευρωβουλευτές. Συνέστησε αυτοσυγκράτηση και όχι λαϊκισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσιμες στιγμές αφού η Τουρκία απειλεί με θερμό επεισόδιο.

Ο κύριος Γεωργίου τόνισε τέλος ότι είναι το ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που κυβερνά την Ε.Ε, και ας επιβάλει επιτέλους κυρώσεις στην Τουρκία, ας σταματήσουν να τις πωλούν όπλα και να έχουν εμπορικές σχέσεις μαζί της ύψους πολλών εκατομμυρίων.