Αντιπαράθεση με φόντο… τον Ακάμα – Αναφορές σε «μισθωτούς» και «πράκτορες» των Εγγλέζων

Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αντίθετες διεκδικήσεις για το τοπικό σχέδιο Ακάμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην Πάφο.

Η μια πραγματοποιήθηκε στις 11:00 από περιβαλλοντικές οργανώσεις έξω από το Δημαρχείο Πάφου και η άλλη έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία Κέννετυ στις 10:30 το πρωί, με πρωτοβουλία της κοινότητας Ίνειας και τη συμμετοχή των υπόλοιπων κοινοτήτων και Δήμων του Ακάμα.

Στο μεταξύ, αντιπαράθεση ξέσπασε μέσα από τα μικρόφωνα του ΑΣΤΡΑ μεταξύ του κοινοτάρχη της Ίνειας Γιάγκου Τσίβικου και του επαρχιακού Γραμματέα των Οικολόγων Πάφου, Αντρέα Ευλαβή.

Ο κ. Τσίβικος εξέφρασε ενόχληση για τις διαμαρτυρίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων και υποστήριξε ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις πληρώνονται από κάποιους, για να προβάλλουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να τσιμεντώσουν τον Ακάμα.

Υποστήριξε ακόμα ότι είναι μισθωτοί μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και πράκτορες των Εγγλέζων, ενώ τις κατηγόρησε ότι στέκονται τροχοπέδη στην επίλυση του προβλήματος.

Ανέφερε επίσης  ότι οι ιδιωτικές περιουσίες των επηρεαζόμενων κατοίκων δεν προστατεύονται, ενώ είπε ότι αν χρειαστεί θα κόψουν όλους τους δρόμους που οδηγούν στον Ακάμα.

Α.Ευλαβής: Προσβλητικά και επιθετικά τα όσα ανέφερε ο κοινοτάρχης Ίνειας

Προσβλητικά και επιθετικά χαρακτήρισε τα όσα ανέφερε ο κοινοτάρχης της Ίνειας για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ο Ανδρέας Ευλαβής.

Διερωτήθηκε αν μπορεί να βγαίνει οποιοσδήποτε δημόσια και να απειλεί, λέγοντας ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε άλλη χώρα θα είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Επίσης έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού από κάποιους που δεν θέλουν οι πολίτες να παρευρεθούν στην σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Χαρακτήρισε δε άστοχη την εισήγηση της Αστυνομίας για να αναβληθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy