Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες της ΚΣΣΕ την οποία θα προσφωνήσει και ο Ουκρανός Πρόεδρος

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), Γιώργος Λουκαΐδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Κωστής Ευσταθίου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 10 και 14 Οκτωβρίου 2022 στο Στρασβούργο. Μεταξύ αυτών που θα προσφωνήσουν την συνέλευση είναι και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, “τη Συνέλευση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το θέμα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία συνεπεία της ρωσικής επιθετικότητας, η διένεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι συνέπειες του Brexit όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Ιρλανδία, η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Τουρκίας, της Ουγγαρίας και Ρουμανίας έναντι του κεκτημένου του Οργανισμού, οι παράτυπες διαδικασίες επαναπροώθησης μεταναστών και προσφύγων και η καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη”.


Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου, η ΚΣΣΕ θα απονέμει το ετήσιο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Vaclav Havel”.

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσει εκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, o Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς, ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ιγκνάσιο Κασίς και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.