Αντιστασιακοί: Προσβολή και σοβαρή εκτροπή της Δημοκρατίας η ψηφιση ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΣΥ για μουσείο Γρίβα

Προσβολή για τον αντιστασιακό κόσμο και σοβαρή εκτροπή της Δημοκρατίας αποτελεί η απόφαση της Βουλής για χρηματοδότηση ανέγερσης μουσείου του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών

«Το πόρισμα του Φακέλου της Κύπρου, της ίδιας της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από πολύχρονη έρευνα, εξεταστικές επιτροπές και διαβούλευση κατέδειξε το 2011, ανάμεσα σε άλλα, τον εγκληματικό ρόλο του Γρίβα στην κυπριακή τραγωδία, με τις απόπειρες πραξικοπήματος, την οργάνωση της ΕΟΚΑ Β, τις βομβιστικές επιθέσεις και τις δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο μαύρος Ιούλης με το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή και κατοχή που παραμένει μέχρι σήμερα ανοιχτή πληγή της Κύπρου .


Οι προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας, εξίσωσης του θύτη με το θύμα, ηρωοποίησης των προδοτών της πατρίδας μας, δεν έχουν τελειωμό από αυτή την κυβέρνηση, που εδώ και δέκα χρόνια επιβεβαιώνουν ότι παραμένουν αμετανόητοι, προσβάλλοντας τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του πραξικοπήματος και της εισβολής, των παθόντων, αγνοουμένων και προσφύγων.

Δυστυχώς, μεγαλύτερη προσβολή στην πρόσφατη απόφαση αποτελεί η σύμπλευση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ με την κυβέρνηση του Συναγερμού και την ακροδεξιά. Τα κόμματα αυτά, που από την ίδρυση τους διακήρυτταν τις δημοκρατικές τους καταβολές και την αντιστασιακή τους παράδοση, πρόδωσαν τον αντιστασιακό κόσμο ψηφίζοντας υπέρ της χρηματοδότησης μουσείου για τον Γρίβα.

Καλούμε ολόκληρο τον αντιστασιακό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του τόπου μας, ανεξαρτήτως κομματικής καταβολής να αντισταθούν για άλλη μια φορά σε αυτή την ύβρη που επιχειρείται, να απαντήσουν σε όσους πολιτεύονται μικροπολιτικά και σε όσους επιχειρούν να καταδικάσουν ξανά την πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.