Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη… με ισχυρό ΑΚΕΛ για την αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα για πολλούς λόγους. Είναι ωστόσο μια από τις πιο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, αφού οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τον τόπο, αλλά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία αλλαγής διακυβέρνησης του τόπου.

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της σε όλες τις πτυχές της ζωής μας -οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές- είναι περισσότερο από ορατές. Οι πολίτες βιώνουν την προχειρότητα και ανευθυνότητα των κυβερνώντων να χειριστούν την πανδημία, αφού ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το πώς, πότε και με ποιες επιπτώσεις βγαίνει η Κύπρος από αυτήν. Η κατάσταση με τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι τραγική. Χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι πολίτες οδηγούνται στις κάλπες μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες σκανδάλων, διαφθοράς και διαπλοκής. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμπλέκεται θεσμικά σε σκάνδαλο, όπως αυτό των «χρυσών» διαβατηρίων, αφού το ενδιάμεσο πόρισμα καταγράφει τη σύγκρουση συμφέροντος του Προέδρου και άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την εξέταση και έγκριση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί από δικηγορικά και άλλα γραφεία συγγενικών τους προσώπων. Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε όχι υπηρεσιακά, αλλά οικογενειακά ταξίδια με ιδιωτικό τζετ εκατομμυριούχου Σαουδάραβα, ο οποίος στη συνέχεια πολιτογραφήθηκε Κύπριος, όπως και όλο του το σόι…

Ο Κύπριος ψηφοφόρος οδηγείται στην κάλπη έχοντας και τον απολογισμό οκτώ χρόνων της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο Κυπριακό. Αποτυχημένοι και τραγικοί χειρισμοί. Με παλινδρομήσεις, με εθνικιστική ρητορική και με διγλωσσία από τον ίδιο τον Πρόεδρο βρισκόμαστε σήμερα να συζητούμε όχι για τη λύση του Κυπριακού, αλλά για τη μορφή λύσης, με την Τουρκία να βάζει στο τραπέζι τη λύση δυο κρατών με ορατό τον κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτείται απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Απέτυχαν τόσο στο Κυπριακό όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση. Η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη δύναμη για την αλλαγή είναι το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις. Αυτό απαιτεί να βγει όσο το δυνατό περισσότερο ισχυρό από την κάλπη και οι πολίτες το γνωρίζουν…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.