Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον ηθοποιό

Απόπειρα βιασμού και απειλές για την καριέρα τους περιλαμβάνουν οι δύο τελευταίες καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος αναμένεται σύντομα να λάβει κλήση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, για παροχή εξηγήσεων σχετικά με καταγγελίες που του αποδίδουν για σεξουαλική κακοποίηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η τελευταία κατάθεση στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση δόθηκε προχθές και η καταγγέλλουσα παρέμεινε στην Εισαγγελία τέσσερις ώρες, περιγράφοντας απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του ηθοποιού τον Αύγουστο του 2014.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα αρχίδια θα μου κλάσουν τα κανάλια!”», περιγράφει η καταγγέλλουσα και συνεχίζει: «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Επεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο”», μου είπε.

Η άλλη καταγγελία για την οποία, όπως φαίνεται, θα απολογηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης προσδιορίζεται τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο όπου πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ηθοποιού, ο καταγγελλόμενος την οδήγησε στο καμαρίνι του προκειμένου να συζητήσουν την αντικατάσταση συναδέλφου της στη θεατρική παράσταση και να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της: «Επιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Εκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία”».

Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι κατάφερε να τον απωθήσει και να ξεφύγει, αφού προηγουμένως δέχτηκε απειλές για καταστροφή της καριέρας της από τον γνωστό ηθοποιό, ενώ -όπως κατήγγειλε- την ενοχλούσε και τηλεφωνικά το επόμενο διάστημα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν ακόμα τέσσερις γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.