Αντιστροφή μονοδρόμων στη Λάρνακα από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου-Ποιος ο λόγος

Προσωρινή αντιστροφή μονοδρόμων θα γίνει στη Λάρνακα λόγω εργασιών που πραγματοποιεί η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σε δρόμους γύρω από την νέα Δημοτική Αγορά.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «από τη Δευτέρα 1/02/2021 αρχίζουν εργασίες για την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων της ΑΗΚ στις οδούς Αριστοτέλους Φιλοσόφου, Δημοτικής Αγοράς και σε τμήμα της οδού Γεωργίου Δρουσιώτη. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστές κατά διαστήματα και για περίοδο τριών εβδομάδων, ενώ για σκοπούς κυκλοφοριακής διαχείρισης στο εμπορικό κέντρο της πόλης και λόγω των εργασιών που εκτελούνται ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή για δύο έργα του Δήμου, θα γίνουν αντιστροφές μονοδρόμων».

Σύμφωνα με τον περί Δήμων Νόμο και τους περί Τροχαίας Δημοτικούς Κανονισμούς  Λάρνακας, για σκοπούς τροχαίων ρυθμίσεων και με την κατά νόμο συναίνεση του Αρχηγού της Αστυνομίας θα εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα τροχαίας τα οποία θα ισχύουν από τη Δευτέρα 1/02/2021.

Συγκεκριμένα «θα γίνει προσωρινή αντιστροφή της μονόδρομης κατεύθυνσης του τμήματος της οδού Αγίου Λαζάρου από την συμβολή της με την Πλατεία Αγίου Λαζάρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιχαλάκη Παρίδη με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την Πλατεία Αγίου Λαζάρου. Επίσης θα γίνει προσωρινή αντιστροφή της μονόδρομης κατεύθυνσης της οδού Λέοντος Σοφού από τη συμβολή της με την οδό Δημητρίου Δημητριάδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγίου Λαζάρου με  επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Δημητρίου Δημητριάδη».

Ακόμα προσωρινή αντιστροφή θα γίνει και «για τη μονόδρομη κατεύθυνση της οδού Δημητρίου Δημητριάδη από τη συμβολή της με την οδό Νικολάου Ρώσσου, μέχρι  τη συμβολή της με την οδό Λέοντος Σοφού, με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Νικολάου Ρώσσου».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων προσωρινών μέτρων τροχαίας θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Το κοινό καλείται όπως συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Τροχαίας, της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας και στα σήματα τροχαίας.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει «απολογίες για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία που πιθανόν να προκληθεί και συνιστά την κατανόηση και την συνεργασία σας ούτως ώστε να επιτευχθεί όσο το συντομότερο δυνατό η αποπεράτωση του έργου».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.