Την αντίθεση τους στη λειτουργία του ΓΕΣΥ όπως έχει εξαγγελθεί εκφράζουν οι ιδιοκτήτες κλινικών.

Μιλώντας στον Άστρα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Γιατρών Χάρης Αρμεύτης ανέφερε ότι μπορεί να συνυπάρχουν το ΓΕΣΥ και η ιδιωτική ιατρική. Εξέφρασε φόβο ότι αν δεν μπουν στο ΓΕΣΥ μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Σημείωσε παράλληλα ότι η παράλληλη άσκηση ιδιωτικής ιατρικής θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του συστήματος, διαφορετικά όπως ισχυρίστηκε, το σύστημα θα καταρρεύσει.

Εξέφρασε επίσης την απορία ποιον ενοχλεί αν ένας πολίτης επιλέξει να εξυπηρετηθεί από τον ιδιώτη γιατρό μέσω της ασφάλειας του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Μάριος Κουλούμας έκανε λόγο για εκβιασμό από πλευράς μερίδας ιδιωτών γιατρών και ξεκαθάρισε ότι το μικτό σύστημα ιατρικής φροντίδας έχει απορριφθεί από μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σημείωσε παράλληλα ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι να ικανοποιούνται σε θέματα αμοιβών και οι ιδιώτες γιατροί, διευκρινίζοντας ότι η ιδιωτική ιατρική δεν πλήττεται, αφού δεν θα συμβληθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα.

Παράλληλα ο κ. Κουλούμας ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας αλλά διερωτήθηκε αν κάποιος θα μπορεί άμεσα να υποβληθεί σε μία επέμβαση δωρεάν μέσω του ΓΕΣΥ, για ποιο λόγο να επιδιώκει να κάνει ιδιωτική ασφάλεια.