Αντλούμε διδάγματα από τα ιστορικά γεγονότα και κοιτάζουμε μπροστά

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, εκτός από το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ, με αφορμή την επέτειο της 7ης Δεκεμβρίου ενέκριναν ψήφισμα καταδικάζοντας το ρόλο και τη δράση του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’. Επρόκειτο για μια ιστορική αναγκαιότητα, δεδομένου και ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ οδηγούν στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη δικαίωση του Γρίβα, δίνοντας άλλοθι στους πρωταγωνιστές της ΕΟΚΑ Β’ του 1974 που άνοιξαν την κερκόπορτα στον Τούρκο Αττίλα να εισβάλει και να κατέχει μέχρι και σήμερα τη μισή μας πατρίδα.

Η επιβεβαίωση ιστορικών γεγονότων δεν αποτελεί εθνικό διχασμό, όπως διατείνεται ο Αβέρωφ και ο Χριστοδουλίδης. Ο εθνικός διχασμός προέρχεται από εκείνους που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Η μη παραδοχή του εγκληματικού ρόλου της ΕΟΚΑ Β’ και οι ύμνοι υπέρ του Γρίβα συντηρούν τις πληγές, που είναι ακόμη ανοιχτές βλέποντας τον Πενταδάχτυλο απέναντί μας και θάβοντας ακόμη νεκρούς.

Την ίδια ώρα που καταγράφουμε γεγονότα, δεν παραμένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Βαδίζουμε μπροστά για να δημιουργηθούν ξανά οι προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού. Βαδίζουμε μπροστά για την επίλυση των δυσβάστακτων προβλημάτων που βασανίζουν το λαό μας.

Τους Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη ο Γρίβας τούς βολεύει για να συσπειρώσουν τα ακραία εθνικιστικά και γριβικά στοιχεία υπέρ της υποψηφιότητάς τους, έτσι ώστε να μη συζητούμε τα μεγάλα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΔΗΣΥ την οποία υπηρέτησαν και δηλώνουν συνεχιστές του «έργου» της. Να μη συζητάμε για τα «χρυσά» διαβατήρια, τη διάλυση του Συνεργατισμού, τις παρακολουθήσεις, τη στέγη, τα ενοίκια, την παιδεία, την υγεία, για τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού μας…

Είναι χρέος του ΑΚΕΛ και του ανεξάρτητου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και όλων των δυνάμεων που επιδιώκουν την προοδευτική αλλαγή να κρατήσουν ψηλά την ατζέντα με θέσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις ευάλωτες ομάδες του λαού μας… Έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν τα σκάνδαλα και την καταρράκωση των θεσμών και να υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την εξυγίανση των θεσμών. Αμετάθετος στόχος παραμένει η προοδευτική αλλαγή με Α. Μαυρογιάννη και απαλλαγή από τις συντηρητικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.