Η ΠΟΕΔ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την Αστυνομία «να ενεργήσουν αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση για να σταματήσει αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό ολόκληρο δημοτικό σχολείο (εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς) από συγκεκριμένο άτομο το οποίο με διάφορους τρόπους (κατηγορίες, απειλές κ.ά.) έχει αναστατώσει την ομαλή λειτουργία, την ηρεμία, αλλά και την ασφάλεια του συγκεκριμένου σχολείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άντρα που πιθανόν να χρήζει παρακολούθησης από τις Υπηρεσίες ψυχικής υγείας και οποίος απειλεί και βρίζει δασκάλους έξω από το σχολείο.
Η Αστυνομία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει εις γνώση της το περιστατικό ωστόσο δεν προέβη στην προσαγωγή του ατόμου καθώς δεν υπάρχει κατηγορία εναντίον του.

Πάντως οι δάσκαλοι στο συγκεκριμένο σχολείο ανησυχούν για τη συμπεριφορά του ατόμου και θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο.

Αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν οι δέουσες ενέργειες οριστικής επίλυσης του ζητήματος, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Αστυνομία έχουν έγκαιρα ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια από το σχολείο για όλα όσα συμβαίνουν.

«Δυστυχώς, η διαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και η κατάσταση όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά οξύνεται. Ως ΠΟΕΔ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, απαιτούμε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να δράσουν αποφασιστικά για να απαλλαγεί το σχολείο από την επικίνδυνη ταλαιπωρία που το ταλανίζει», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι σε περίπτωση που τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν γίνουν οι δέουσες ενέργειες οριστικής επίλυσης του ζητήματος, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

«Σημειώνουμε εμφατικά ότι σε απόγνωση βρίσκονται και όλοι οι γονείς των παιδιών του σχολείου οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ενυπόγραφες καταγγελίες και παράπονα για την ανησυχητική κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά», καταλήγει.