Άντρες πληρώνουν για να δοθεί το όνομα της συζύγου τους σε κακοκαιρία

Ακούγεται απίστευτο αλλά μοιάζει αληθινό… Υπάρχουν αρκετοί άντρες που δίνουν χρήματα σε κέντρα μετεωρολογίας για να βγάλουν τις κακοκαιρίες με τα ονόματα των συζύγων τους. Αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερο και… σπάνιο δώρο για τις συζύγους τους και δη για τις… επετείους τους.

Μιλάμε απόλυτα σοβαρά. Ή για να ακριβολογούμε, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, μιλάει απολύτως σοβαρά, κάνοντας μάλιστα ο ίδιος την αποκάλυψη.

Ο Κλεάνθης Νικολαΐδης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» για το Μνημόνιο Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΜΥ) και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα από άντρες που είναι πρόθυμοί να δώσουν λεφτά για να δώσουν οι μετεωρολόγοι στις κακοκαιρίες- ως είθισται τα τελευταία χρόνια- το όνομα της γυναίκας τους.

Μάλιστα, τόνισε πως έχουν δεχθεί τουλάχιστον δέκα τηλεφωνήματα, αλλά δεν έχουν δεχθεί γιατί δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός.

Η ονομασία των κακοκαιριών-καταιγίδων ξεκινά από το 2015. Τότε ξεκίνησαν οι μετεωρολόγοι να δίνουν ονόματα, στις κακοκαιρίες που έχουν σήμανση πορτοκαλί ή κόκκινου κινδύνου. Σε αυτές δηλαδή που ενδέχεται ή σίγουρα θα είναι επικίνδυνες και θα προκαλέσουν ζημιές, ίσως και να απειλήσουν ζωές.

Η ονοματοδοσία των καταιγίδων βοηθά λοιπόν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών συνθηκών και διασφαλίζει με σαφήνεια στο κοινό ότι θα ευαισθητοποιηθεί.

 

 

 

* Το χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι στο 9ο λεπτό του βίντεο.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.