Άντρος: Δεν θα υπάρξουν συνεργασίες με άλλα κόμματα στις βουλευτικέςΔεν θα υπάρξουν συνεργασίες με άλλα κόμματα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ξεκαθάρισε ο Άντρος Κυπριανού.
Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι προτεραιότητα του κόμματος είναι στο Συνέδριο που θα γίνει το Νοέμβρη να καθοριστούν οι θέσεις για τις κοινοβουλευτικές εκλογές, μέσα από προβληματισμό και διάλογο.

antrosdiaskepsi 8 scaled

Επισήμανε ότι η απομάκρυνση αντιλαϊκιστικών πολιτικών που ασκεί ο Νίκος Αναστασιάδης και το ΔΗΣΥ είναι επίσης προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ ενώ σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ο Αντρος Κυπριανού εξήγησε ότι για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση πρέπει πρώτα να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο.

antrosdiaskepsi 16 scaled

Πρόσθεσε ότι συναντήσεις και συζητήσεις γίνονται σχεδόν με όλα τα κόμματα για θέματα ποικίλης ύλης, ειδικότερα τώρα που υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Κενά σε ότι αφορά μέτρα στήριξης της οικονομίας

Διαπιστώνονται κενά σε ότι αφορά μέτρα στήριξης της οικονομίας τονίζει ο γ.γ του ΑΚΕΛ.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι τα μέτρα ήταν ικανοποιητικά όμως δεν υπήρξε άμεση οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ προτείνει για τη στήριξη τους δανειοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια, κρατικές εγγυήσεις, μείωση των ενοικίων, του ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση των εσόδων του κράτους.

antrosdiaskepsi 7 scaled

Ο κ. Κυπριανού μίλησε και για κενά στον τομέα του τουρισμού λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό αφού ο εξωτερικός είναι αβέβαιος.
Επισήμανε μάλιστα ότι οι τουριστικές πόλεις έχουν τεράστιες δυσκολίες και η κυβέρνηση δεν τις βοήθησε με τα μέτρα που έλαβε.

Πηγή: Διάλογος