Εκμετάλλευση των εργαζομένων κατήγγειλε εκ νέου σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.  Ο Άντρος Κυπριανού πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε κυβερνητικά τμήματα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στις δηλώσεις του, έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τους όρους εργασίας που επιβάλλονται στους εργαζομένους.

Η περιοδεία έγινε σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα από τα οποία έγινε καταγραφή προβλημάτων για να γίνει προώθηση. Όπως είπε ο Άντρος Κυπριανού, γίνεται αρκετά καλή δουλειά αλλά δεν λείπουν και τα πολλά προβλήματα με κύριο την υποστελέχωση, κάτι που επηρεάζει το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Επίσης, μολονότι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιπλέον μείωση της ανεργίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κατήγγειλε συνέχιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στους μισθούς και στους όρους εργασίας γενικά, όπως τα ωράρια.

“Είναι προφανές ότι υπάρχει πάρα πολλή εκμετάλλευση από εργοδότες και χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα, να συζητήσει με τις εργοδοτικές οργανώσεις και να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτής της υπερεκμετάλλευσης που γίνεται στους εργαζόμενους” τόνισε.

Ελλάδα – Σκόπια: “Θετικές οι προσπάθειες επίλυσης διενέξεων”

Ερωτηθείς για τη συμφωνία Ελλάδας – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για αλλαγή του ονόματος, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό οι οποίοι, όπως είπε, θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις μέσα από τις διαδικασίες που υπάρχουν και το ΑΚΕΛ, διαβεβαίωσε, θα στηρίξει αυτές τις αποφάσεις.

Από θέση αρχής, ο γ.γ του ΑΚΕΛ χαιρέτισε τις όποιες προσπάθειες γίνονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας των προϋποθέσεων να επικρατήσει ειρήνη και να ξεπεραστούν οι όποιες τοπικές ή περιφερειακές διενέξεις. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, όπως είπε, το ΑΚΕΛ κρίνει ως θετικό το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση η οποία θα οδηγεί στην επικράτηση αρμονικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων και θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ανάλογη, πρόσθεσε, είναι η θέση του ΑΚΕΛ και για τη συμφωνία μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βορείου Κορέας. Εν αναμονή της εξέλιξης της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας, σχολίασε, το ΑΚΕΛ χαιρετίζει όποιες ενέργειες γίνονται προς την κατεύθυνση της επικράτησης της ειρήνης.

“Οι βουλευτικές έδρες ανήκουν στα κόμματα”

Ο Άντρος Κυπριανού ρωτήθηκε και για το θέμα της 56ης έδρας της Βουλής που θα συζητηθεί το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής και επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί από θέση αρχής ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα και θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος νομικός τρόπος για να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του επειδή κάποια άλλα πολιτικά κόμματα συμπεριφέρονται, όπως είπε, με σκοπιμότητες που οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

 

Τάσος Περδίος