Τα προβλήματα που αφορούν τους πρόσφυγες στην Κύπρο τέθηκαν στο μικροσκόπιο της συνάντησης που είχαν σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με την Ύπατη Εκπρόσωπο για τους πρόσφυγες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι είναι προσβλητικό για την Κύπρο, να μην προσεγγίζει αυτά τα ζητήματα με ανθρώπινη ευαισθησία και να φροντίζει ώστε να διαμορφώνονται δεδομένα έτσι ο καθένας να έχει ανθρώπινη ζωή στο νησί. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι ανεξαρτήτως του χρώματος, της θρησκείας και της καταγωγής, όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα και επιβάλλεται τα κράτη να δημιουργούν τέτοιες συνθήκες και προοπτικές που να τους δίνουν τη δυνατότητα ώστε να ζουν ανθρώπινη ζωή.

Ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ανάμεσα σε άλλα ότι τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν από τα αεροδρόμια προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα. Όπως είπε, δεν υπάρχει έλεγχος για το ποιοι φτάνουν στο νησί ενώ την ίδια ώρα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές που επιχειρούν να φτάσουν στην Κύπρο δια θαλάσσης. Επίσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους υποδοχής των προσφύγων αλλά και στα ζητήματα που αφορούν τις στέγες φιλοξενίας που δεν επαρκούν.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΑΚΕΛ ανέλαβε την υποχρέωση να συζητήσει άμεσα τα θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες με τους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ύπατη εκπρόσωπος γιατί όπως είπε το ΑΚΕΛ θέλει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους πρόσφυγες.