Άντρος Κυπριανού: Δεν είπε κάτι ουσιαστικό ο ΠτΔ στη ΓΣ του ΟΗΕ – Σκέφτεται μόνο την υστεροφημία του

Δεν είπε κάτι το ουσιαστικό κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτίμησε ο τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι Νίκος Αναστασιάδης σκέφτεται μόνο την υστεροφημία του.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα εξήγησε ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και πως θα επιτευχθεί συμφωνία για λύση του κυπριακού.

Ο Άντρος Κυπριανού επεσήμανε ότι δεν θα έπρεπε να αναμενόταν κάτι από τον κ. Αναστασιάδη, με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες δεν θα είναι πλέον ο Πρόεδρος της χώρας. Σημείωσε πως νοιάζεται μόνο για το πως θα πείσει την κοινή γνώμη ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για λύση στο κυπριακό. Είπε μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος γνωρίζει ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε καυτά ζητήματα σε ότι αφορά την βάση του πλαισίου που είχε καθοριστεί.

Ο κ. Κυπριανού γνωστοποίησε ότι ο ίδιος είχε συνομιλήσει το 2018 με την Βοηθό Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, ξεκαθαρίζοντας της ότι το ΑΚΕΛ δεν θα συζητήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από τα συμφωνηθέντα. Η απάντηση της, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, ήταν ότι δεν είναι τα Ηνωμένα Έθνη που εισήγαγαν νέες ιδέες, αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης. Επανέλαβε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητούσε για λύση δύο κρατών. Τόνισε ότι ο Πρόεδρος έχει χάσει την αξιοπιστία του στη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.