Άντρος Κυπριανού: Η Κύπρος δυσφημίζεται με βάση του τι κάνουν οι κυβερνώντες

Η Κύπρος έχει δυσφημιστεί το τελευταίο διάστημα όχι με βάση το τι λέει το ΑΚΕΛ αλλά στη βάση του τι κάνουν οι κυβερνώντες επισήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας την έκθεση του διεθνούς οργανισμού διαφάνειας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα για τα ζητήματα διαφθοράς σε διάφορες χώρες.

Με βάση την έκθεση η Κύπρος κατρακύλησε από την 38η θέση στη 41η θέση.

Ο Άντρος Κυπριανού σε δημοσιογραφική διάσκεψη αντιπαρέβαλε τα συγκεκριμένα στοιχεία με τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας ότι μόνο στο εσωτερικό κάποιοι αναφέρονται σε προβλήματα στον τομέα της διαφθοράς. Δυστυχώς τόνισε, είναι το αντίθετο που συμβαίνει, λέγοντας ότι στο εξωτερικό η Κύπρος έχει σοβαρά προβλήματα διαφθοράς, ενώ στην Κύπρο επιχειρείται να μη λέγεται τίποτα.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ έχει την τόλμη να λέει τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να αναδεικνύονται τα κακώς έχοντα και να τα διορθώνονται, αλλά κάποιοι, πρόσθεσε, λένε ότι ο λόγος του ΑΚΕΛ είναι τοξικός. Σημείωσε ότι εκείνοι που προκαλούν προβλήματα είναι αυτοί που εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής και όχι το ΑΚΕΛ γιατί αναφέρει τα γεγονότα.

Επανέλαβε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την υποχρέωση να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που εκκρεμούν και στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει αλλά και σε όλα εκείνα που του καταλογίζουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Κάλεσε επίσης κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και να πρωτοστατήσουν στην κατεύθυνση της πάταξης των φαινομένων διαφθοράς, έτσι ώστε η Κύπρος να πάρει τη θέση που της αξίζει στο διεθνή χώρο.