Άντρος Κυπριανού : «Ούτε να το σκεφτεί» ο ΠτΔ τον Ιωνά Νικολάου για Γενικό ΕισαγγελέαΟ  γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο PLUS δήλωσε πως το κόμμα του θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα σε περίπτωση διορισμού του Ιωνά Νικολάου στη θέση του γενικού εισαγγελέα.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, υποστήριξε πως ένας τέτοιος διορισμός εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη θα εμπεριέχει στοιχείο σκοπιμότητας για να συγκαλυφθούν κάποια πράγματα.

Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε πως εύχεται ο Νίκος Αναστασιάδης να μην διορίσει τον Ιωνά Νικολάου γενικό εισαγγελέα μετά την αφυπηρέτηση του Κώστα Κληρίδη. «Αν τον διορίσει» είπε «θα έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το κράτος δικαίου στη Κύπρο. Πρέπει να υπάρχει και ελάχιστη ηθική.

Ένας άνθρωπος κατηγορήθηκε για σωρεία υποθέσεων στο υπουργείο του δεν μπορεί να διοριστεί γενικός εισαγγελέας. Αν τον διορίσει ο Πρόεδρος, δικαιολογημένα θα σκεφθούμε ότι κάτι θέλει να κρύψει». Σε περίπτωση που επιλεγεί ο Ιωνάς Νικολάου, το ΑΚΕΛ πρόκειται να αντιδράσει.

Ερωτώμενος, για το τι είδους αντίδραση μπορεί να υπάρξει στην άσκηση συνταγματικού δικαιώματος εκ μέρους του Προέδρου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα του θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα τα οποία ωστόσο δεν θέλησε στην παρούσα φάση να αποκαλύψει.

Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε  ότι το θέμα της αντιπαράθεσης με τον Ιωνά Νικολάου δεν είναι προσωπικό, αλλά ήταν ο υπουργός που επικρίθηκε περισσότερο από κάθε άλλο για συμβάντα στο υπουργείο του και για τα οποία, όπως ανέφερε, δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη αλλά  αναγκάστηκε να φύγει από το υπουργείο «κακήν κακώς».