Οι αναπομπές θα πρέπει να έχουν συνταγματικούς λόγους και όχι μια αόριστη επίκληση του δημοσίου συμφέροντος και σίγουρα όχι το συμφέρον των τραπεζών, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε μη σοβαρό το επιχείρημα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δύο μόλις εκποιήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, υποδεικνύοντας ότι εκποιήσεις γίνονται αλλά δεν ολοκληρώνονται και αυτό δε σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν έχουν βούληση για κάτι τέτοιο.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κάτι που θα επιταχύνει τέτοιες διαδικασίες.

Εκείνο που απαιτείται, πρόσθεσε, είναι αναδιαρθρώσεις δανείων και όχι να προχωρούν οι τράπεζες κατευθείαν στις εκποιήσεις.

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι τον Σεπτέμβριο το ΑΚΕΛ θα καταθέσει προτάσεις νόμου για προστασία των δανειοληπτών που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω κρίσης, διαμηνύοντας ότι το ΑΚΕΛ θα αναμένει και τη στάση που θα τηρήσουν άλλα κόμματα και ειδικά το ΔΗΚΟ.