Άντρος: Η Κυβέρνηση δίνει λάθος στοιχεία για τους αιτητές ασύλου για να σκορπά πανικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, με θέμα τα νέα στεγαστικά σχέδια της Κυβέρνησης, Λευκωσία 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η λύση για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών δεν είναι το συρματόπλεγμα σημειώνοντας ότι τα συρματοπλέγματα έπρεπε να ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τόνισε μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα 92.8, ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας το συρματόπλεγμα στην περιοχή του Αστρομερίτη.

Ο Άντρος Κυπριανού πρόσθεσε ότι τα συρματοπλέγματα τα έβαλαν οι Τούρκοι και θέλαμε να τα γκρεμίσουμε για επανένωση της πατρίδας και τώρα έρχεται η κυβέρνηση και τα τοποθετεί.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα καθώς μπορεί κάποιος να περάσει από πάνω χωρίς δυσκολία.

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει ψεύτικα στοιχεία για τους αιτητές πολιτικού ασύλου για να σκορπά το φόβο στην κοινωνία. Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχουν άλλα σύγχρονα μέσα επιτήρησης χώρων για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Οι αιτητές ασύλου φτάνουν το 4%

Ο Πρόεδρος της Δηνοκρατίας σχολιάζοντας χθες κατά την επίσκεψη του στην πλατεία Ελευθερίας, την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος, ισχυρίστηκε πως στόχο έχει όχι να διαχωρίσει ή να καθορίσει σύνορα αλλά πως πρόκειται για ένα φράκτη παρεμπόδισης της επέκτασης μιας στρατηγικής της Τουρκίας που «σε άλλες περιπτώσεις εκδηλώθηκε δια αερομεταφοράς όπως στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ». Όπως ισχυρίστηκε, στην Κύπρο μεθοδεύεται μέσα από τις ροές που προσπαθούν με κάθε τρόπο από τη μια να αλλοιώσουν τον δημογραφικό χαρακτήρα, από την άλλη να προκαλέσουν οικονομικά προβλήματα”.

Η προσπάθεια αποτροπής των Τουρκικών σχεδιασμών, είπε περαιτέρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περνά μέσα και από τα διαβήματα της ΚΔ προς την Ε.Ε., η οποία, όπως είπε, πρέπει να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Κύπρου, όπως το γεγονός ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου που φθάνουν στο νησί, αποτελούν το 4% του πληθυσμού της Κύπρου, ενώ σε άλλες μεσογειακές χώρες της πρώτης γραμμής, δεν υπερβαίνουν το 1%, είπε.

“Το χείριστο και πιο επικίνδυνο, να λάβετε υπόψη ότι από τις ροές που φθάνουν καθημερινά, μόνο 5 ή 6% αποτελούν είτε μητέρες είτε παιδιά, οι υπόλοιποι είναι στρατευσίμου ηλικίας, Σύριοι στην καταγωγή οι πλείστοι. Αυτό ας ληφθεί καλά υπόψη από όσους νομίζουν ότι τάχα ο φράκτης αποτελεί σύνορο. Είναι μια περιοχή κατάπαυσης του πυρός”, είπε ο Αναστασιάδης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.