Άντρος για λίστα ΠΕΠ: Ο Γεν. Ελεγκτής θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά

«Η λίστα που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, προσφέρεται για συζητήσεις που δημιουργούν εντυπώσεις διότι ελάχιστοι θα διαβάσουν ότι δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό εναντίον αυτών των προσώπων».

Ο Γενικός Ελεγκτής θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά στο θέμα της Λίστας για χαριστικές ενέργειες ή αναδιαρθρώσεις Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σημείωσε επίσης ότι ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του, λέει ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υπενθύμισε πως πάντοτε το ΑΚΕΛ ψήφιζε εναντίον των τραπεζών και σημείωσε παράλληλα ότι η λίστα που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, προσφέρεται για συζητήσεις που δημιουργούν εντυπώσεις διότι ελάχιστοι θα διαβάσουν ότι δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό εναντίον αυτών των προσώπων.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι όταν από έρευνες που γίνονται προκύπτει κάτι το μεμπτό, τότε πρέπει να δίνονται ονόματα στη δημοσιότητα. Τέτοια θέματα όπως αυτό της λίστας, πρόσθεσε, αποσκοπεί στο να στρέφει αλλού την προσοχή, αντί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Στη λίστα, σημείωσε, υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών υποθέσεις οι οποίες μπαίνουν όλες στο ίδιο καλάθι, σημειώνοντας ότι εκείνο που δίνεται στη δημοσιότητα αφορά μόνο υποθέσεις που σχετίζονται με τον Συνεργατισμό κι όχι με άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Η δημοσιοποίηση της λίστας από τη Βουλή, σημείωσε, αποσκοπεί στο να μεταφερθεί η ευθύνη από τους έχοντες την ευθύνη του Συνεργατισμού, όπως τον Χάρη Γεωργιάδη και στους υπόλοιπους που διοικούσαν, στους βουλευτές ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Σημείωσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ έδωσε θετική ψήφο για να δοθεί η λίστα, για να μην κατηγορηθεί ότι ήθελε να συγκαλύψει πρόσωπα και πράγματα.

Σιζόπουλος: Τηρήσαμε αποχή για να δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα

Η ΕΔΕΚ τήρησε αποχή στη ψηφοφορία για να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα για τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Δάνεια διότι η λίστα δεν προσφέρει τίποτε, τόνισε στον Άστρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όπως ανέφερε, η λίστα θα είχε αξία αν αναφερόταν σε πρόσωπα που έτυχαν χαριστικού χειρισμού και όχι γενικά σε όσους προέβησαν σε αναδιαρθρώσεις.

Το ζητούμενο, πρόσθεσε, δεν είναι να γίνονται ενέργειες οι οποίες απλώς θα ικανοποιούν το δημόσιο αίσθημα.
Αναφερόμενος στη συμπερίληψη στη λίστα του ονόματος του Κωστή Ευσταθίου είπε ότι για διάφορους λόγους το δάνειο στο οποίο είναι εμπλεκόμενος ήταν μη εξυπηρετούμενο για ένα διάστημα για συγκεκριμένους λόγους, όμως τώρα αυτό είναι πλήρως εξυπηρετούμενο, όμως το όνομά του βρίσκεται στη λίστα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.