Άντρος: Μάλλον δεν ήταν στην ίδια σύσκεψη ο Αβέρωφ


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν οι κυρώσεις που ενδεχομένως θα επιβληθούν από την ΕΕ στην Τουρκία θα είναι τόσο που αποτελεσματικές που θα κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία και θα την υποχρεώσουν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις με λόγια και όχι συνθήματα, προσθέτοντας ότι με παλινδρομήσεις και αντιφάσεις δεν μπορεί να επιλυθεί το κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ χειρότερα από ότι ήταν στο Κραν Μοντάνα, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί πολλαπλάσια προσπάθεια για να ξεφύγουμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις. Όπως είπε, σήμερα η Τουρκία είναι πολύ πιο επιθετική και ακραία στις τοποθετήσεις της και έχει διαφοροποιήσει και τους στόχους της. Βάζει σωρεία ζητημάτων κάτω για να συζητήσει με την Ελλάδα που δεν τα αποδέχεται η Αθήνα.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν βρισκόταν στην ίδια χθεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου των Αρχηγών ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο οποίος μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε ότι επίκειται επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και έκανε λόγο για έντονη κινητικότητα. Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι αν έχουν άλλη πληροφόρηση στον ΔΗΣΥ από αυτή που τυγχάνουν οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων θα πρέπει τους ενημερώσουν.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε χθες στη σύσκεψη ότι καταβάλλεται προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης πρωτίστως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μετά θα ασχοληθούν με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News