Άντρος: Ο Υπ. Υγείας απαγόρευσε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό (Βίντεος)Δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν τα κέντρα αναψυχής με τα μέτρα του κορωνοϊου και τα ψηλά ενοίκια ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ στη συνάντηση του με τον ΠΑΣΙΚΑ.

Με επιείκεια μπορεί να χαρακτηριστεί ανεπαρκής η πρόταση της κυβέρνησης για τα ενοίκια ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για το θέμα.

Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τα καινούρια μέτρα, το Υπουργείο Υγείας σταμάτησε να λαμβάνει υπόψιν τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναφέρουν ότι η κοινότητα έχει μηδενικά κρούσματα. Γι αυτό το λόγο σημείωσε ότι πρέπει να αφήσουν τα κέντρα αναψυχής να ανοίξουν χωρίς μέτρα, χαρακτηρίζοντας τα υφιστάμενα μέτρα εκτός πραγματικότητας. O Άντρος Κυπριανού κάλεσε το Νίκο Αναστασιάδη να συζητήσει εκ νέου με τους εμπειρογνώμονες.

Επίσης κατήγγειλε το γεγονός ότι ομάδα επαγγελματιών εκδηλώσεων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό κατά των μέτρων και ο Υπ.Υγειας το απαγόρευσε.

Ο ΠΑΣΥΚΑ με τη σειρά του ανέφερε ότι τα χρέη των κέντρων συσσωρεύονται και αυξάνονται ζητώντας να τους επιτραπεί η ομαλή λειτουργία τους χωρίς μέτρα. Με δυσαρέσκεια εξέφρασαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους είχε πει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά και τώρα τους ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργήσουν με μέτρα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Τόνισαν και αυτοί ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τις εισόδους και εξόδους της χωράς αφήνοντας την κοινότητα να λειτουργήσει ελεύθερα.

Άντρια Ζαμάνη