Άντρος: Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης μας κατέστησαν αιχμαλώτους του Φ.Α

Το ΑΚΕΛ αναμένει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι έχει διαμειφθεί στη χθεσινή συνάντηση Μπορέλ και Τσαβούσογλου στην Άγκυρα τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα πέραν των δηλώσεων Μπορέλ ότι θα ξεκινήσουν σε κάποια φάση διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι με τρόπο που να δίνει νότα αισιοδοξίας ότι μπορεί να προκύψει κάτι το θετικό από τη χθεσινή συνάντηση.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι το φυσικό αέριο θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για την Τουρκία για να συνεργαστεί για την επίλυση του κυπριακού προσθέτοντας ότι έχουμε καταστεί αιχμάλωτοι του φυσικού αερίου με τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Επίσης, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που να αφορούν την ουσία του κυπριακού.

Προβληματική η στάση της Ψευδοκυβέρνησης με τα οδοφράγματα

Η στάση που τηρεί η ψευδοκυβέρνηση σε σχέση με το οδόφραγμα του Λιμνίτη και την ταλαιπωρία των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είναι στάση που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Πρόσθεσε όμως ότι ούτε η ελληνοκυπριακή πλευρά λειτούργησε από την αρχή της πανδημίας με τρόπο που να διευκόλυνε τη συνεννόηση μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να απομονώνεται μια περιοχή και να πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ολόκληρο γύρο για να πάνε στον προορισμό της.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ υπέδειξε ότι η δικοινοτική επιτροπή για τα θέματα υγείας πρέπει να συζητήσει το θέμα και να συμβουλεύσει τους δυο ηγέτες πως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Είπε ακόμα ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι καλύτερη σε σχέση με την κατάσταση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.