Με βάση τη νέα στρατηγική για το Κυπριακό που εξαγγέλλει εδώ και καιρό ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του, γίνεται αντιληπτό ότι αν εκλεγεί θα αφαιρέσει άμεσα το διαβατήρο από τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτή ήταν η επισήμανση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στο Κυπριακό.


Υπενθυμίζεται ότι στην αποκαλούμενη “Νέα Στρατηγική” του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι: «θα προνοείται αφαίρεση του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους «ψευδο-υπουργούς» και τους ανώτατους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος, που προβαίνουν σε αποσχιστικές ενέργειες. Είναι αδιανόητο οι προπαγανδιστές της διχοτόμησης να ταξιδεύουν με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε εκφράσει προ μερικών εβδομάδων την άποψη ότι οι περισσότεροι νεαροί, όσοι κατά τον ίδιο είναι κάτω των 50 ετών, δεν πιστεύουν σε λύση ομοσπονδίας, που θα επιβιώσει.

Είναι καλύτερα είπε, να πάμε σε δύο κράτη, αλλά το κράτος που θα γίνει να είναι, πρόσθεσε, μέσα σε ευρωπαικά πλαίσια και από αυτό να αποχωρήσουν οι έποικοι.