ΓΓ ΑΚΕΛ: «Κυνήγι μαγισσών» Υπ.Παιδείας να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον Γ.Γαβριήλ

Τους υπουργούς Παιδείας και την Γενική Εισαγγελία κατονομάζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ για το «κυνήγι μαγισσών» που ξεκίνησαν με σκοπό να τιμωρήσουν τον διευθυντή σχολείου, καθηγητή, Γιώργο Γαβριήλ.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Άντρος Κυπριανού, αναφέρθηκε σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και από έρευνα του ΑΚΕΛ για το θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται.

«Η έρευνα η οποία είχε εξαγγελθεί από το Υπ. Παιδείας ενάντια στον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ, τον Διευθυντή του σχολείου για τα έργα τέχνης τα οποία έκανε στον ελεύθερό του χρόνο, έχει καταδείξει ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε το επιλήψιμο», είπε ο Άντρος Κυπριανού για να προσθέσει πως το Υπ. Παιδείας φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι απευθύνθηκε στη Νομική Υπηρεσία, στο Γενικό Εισαγγελέα και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ζήτησε συμβουλή για το πώς θα προχωρούσε περαιτέρω τη διερεύνηση σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Σύμφωνα πάντα με όλες τις πληροφορίες η ΝΥ είπε να διερευνηθούν δύο άλλες πτυχές. Αν στην άσκηση των καθηκόντων του καλλιεργεί το εθνικό φρόνημα και κατά πόσον τηρεί τους κανονισμούς που προνοούν σεβασμό στους θεσμούς.
Η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι το Υπ. Παιδείας έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών και προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον Διευθυντή, τον συγκεκριμένο Διευθυντή γιατί διαφωνεί με τις απόψεις του, ενδεχομένως με την όλη φιλοσοφία του και παρόλο που έχει αποτύχει η πρώτη έρευνα η οποία έχει γίνει, έχει καταδείξει ότι δεν έχει οτιδήποτε το επιλήψιμο, προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον συγκεκριμένο καθηγητή», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.

«Θεωρούμε ότι δεν είμαστε στην εποχή που εκδίδονται πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος, αυτά γίνονταν την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα και μεταφέρονταν και εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε.

«Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οδηγεί τον τόπο σε επικίνδυνες ατραπούς και πρέπει να παρέμβει. Καλώ τον ίδιο τον ΠτΔ να παρέμβει για να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά πρώτα και κύρια από το Υπ. Παιδείας και κατά δεύτερο λόγο από την Γ. Εισαγγελία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.