«Ανυπομονούμε», η απάντηση της PEGA στο εξώδικο – πρόκληση της Intellexa

Aπτόητα τα μέλη της Επιτροπής περιμένουν «με αγωνία την αντιπαράθεση»

 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε ήδη από το βράδυ της Τετάρτης η είδηση πως η Intellexa, η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator και έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπών σε Ελλάδα και Κύπρο, απέστειλε εξώδικο προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση των υποκλοπών και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης και κατασκοπείας στην Ε.Ε., τη γνωστή PEGA.

Στην προκλητική επιστολή, που μοιάζει να έχει στόχο την παρεμπόδιση της διερεύνησης του σκανδάλου, ο νομικός εκπρόσωπος της Intellexa αμφισβητεί τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της PEGA και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της.

Μπροστά στην πρωτοφανή αυτή κίνηση, μετά τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Γεωργίου, η εισηγήτρια της επιτροπής Σοφί ιντ Βελντ όσο και άλλα στελέχη της δήλωσαν δημόσια ότι ανυπομονούν για την αντιπαράθεση και δεν πτοούνται.

Ειδικότερα, η Σοφί ιντ Βελντ σημείωσε μέσω Twiiter ότι «ανυπομονώ πολύ για την αντιπαράθεση. Ίσως, τελικά, λάβουμε απαντήσεις για τις επιστολές που έχουμε στείλει από το καλοκαίρι».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και με σαφείς αιχμές και η τοποθέτηση της Βελγίδας Σασκιά Μπρικμόντ, που σχολίασε ότι «ίσως η Intellexa θα μπορούσε να ξεκινήσει απαντώντας στις -μέχρι τώρα αναπάντητες- ερωτήσεις της PEGA. Θα ήταν μια έξυπνη κίνηση».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Χάνα Νόιμαν αναδεικνύει τα ζητήματα Δημοκρατίας που εγείρονται, υπογραμμίζοντας πως «αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι βουλευτές απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία, η Intellexa απειλεί να μηνύσει ολόκληρη την επιτροπή PEGA για το προσχέδιο της έκθεσής της. Λοιπόν, μάλλον κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι εμείς είμαστε οι νομοθέτες εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της PEGA, Γιώργος Γεωργίου, δήλωσε στη «Χαραυγή» πως «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί και οι ανήθικες επιθέσεις».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.