ΑΟΖ, δύο κράτη, Βαρώσια και Στρατιωτικές Βάσεις τα σημεία που θα εστιάσει ο Ερντογάν

Έλα στο Google News

Σε τέσσερα σημεία εκτιμάται ότι θα εστιάσει ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Astra 92,8 , Δημήτρη Αγάδη, τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ενδεχομένως θα υπογραμμίσει με έντονο τρόπο τη λύση δυο κρατών, θα αναφερθεί στον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας για δικαιώματα Τουρκίας και ψευδοκράτους στην κυπριακή ΑΟΖ και ενδεχομένως να ανακοινώσει εντοπισμό κοιτασμάτων εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει βήματα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με τέτοιο τρόπο που ίσως αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια ενώ ίσως ανακοινώσει τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων, μια στο Λευκόνοικο και μια στην Αμμόχωστο.

Εκτιμάται ότι η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, ενώ αναμένεται εντυπωσιακό σόου με την πολυάριθμη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αγάδη, με την κωδική ονομασία G20, υπάρχει λίστα με ονόματα Τουρκοκυπρίων που αντιδρούν στην πολιτική Ερντογάν και στους οποίους θα απαγορεύεται η είσοδός τους στην Τουρκία, καθώς όποιοι είναι σε αυτή τη λίστα θεωρούνται προδότες.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.