Απ’ έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει

Του Παναγιώτη Βασιλείου

 

Υπερβολικές θεωρεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, τις αντιδράσεις σχετικά με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και καγκελοθύρων στην ουδέτερη ζώνη.

«Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των κοινοτήτων, έχουμε ανταλλάξει απόψεις, έχω εξηγήσει τις θέσεις μας και έχουμε διασαφηνίσει ότι δεν χαρίζουμε σε κανέναν την ουδέτερη ζώνη», υποστήριξε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι η ουδέτερη ζώνη δεν είναι κατεχόμενη γη, αλλά παραχωρήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στα Ηνωμένα Έθνη για να γίνεται διαχείριση της Πράσινης Γραμμής και σε αυτή υπάρχουν και κάτοικοι αλλά και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

«Όλοι αυτοί, μέσω της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα από καγκελόθυρες, όσες φορές χρειάζονται να διέλθουν τον φράκτη, φτάνει να υπάρχει λόγος που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη», ισχυρίστηκε ο κ. Νουρής.

Τις δικαιολογίες των κυβερνώντων τις γνωρίζουμε πολύ καλά, μας την είπαν αρκετές φορές όμως αυτό δεν πείθει και δεν λύνει προβλήματα, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα. Οι ροές μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές, μέσω Τουρκίας και κατεχομένων μπορεί να γίνει εύκολα και δεν χρειάζονται τα κάγκελα και τα συρματοπλέγματα για να τους «αποκόψουν», ενώ τα προβλήματα που παρουσιάζονται για τους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών θα γίνουν πιο πολλά και δεν τα φαντάζεστε κύριε Υπουργέ.

Κύριε Νουρή δεν είναι καθόλου υπερβολικές οι αντιδράσεις, μη σας πω ότι είναι και ήπιες.

Να σας ενημερώσω πως μεγαλώνοντας σε αυτή την περιοχή και συγκεκριμένα στην κοινότητα του Αστρομερίτη και ζώντας καθημερινώς τη νεκρή ζώνη, όπως την αποκαλείτε εσείς, ουδέτερη ζώνη όπως την αποκαλούμε εμείς και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, είναι μία περιοχή που σφύζει από ζωή, που τρέφει και μεγαλώνει οικογένειες, που βγάζει ίσως τα καλύτερα προϊόντα ολόκληρης της Κύπρου και από αυτά ίσως να φάγατε και εσείς.

Πρόκειται για μία περιοχή που δεν χρειαζόμασταν κάποιον έλεγχο ή να πατήσουμε κάποιο κουμπί για να γυμναστούμε, για να καλλιεργήσουμε, για να ποτίσουμε τα προϊόντα μας, για να πάμε στα σπίτια μας ή να πάμε μία απλή βόλτα με το αυτοκίνητο.

Με αυτή την κίνησή σας κύριοι κυβερνώντες είναι λες και μας βάζουν ξανά σε lockdown ενώ δίνουν λάθος μηνύματα για το Κυπριακό και ήδη τα πρώτα καμπανάκια χτυπήσανε με τις συστάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Εύχομαι η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων να μη μας βάλει σε περαιτέρω περιπέτειες στο Κυπριακό, καθώς έχουμε ήδη αρκετές.

Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα κάνετε πίσω και πως αυτά που σας λένε οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων είναι ψιθυρίσματα για σας… Αλλά να σας πω και κάτι, εάν, ο μη γένοιτο, γίνει το οτιδήποτε εσείς θα έχετε την ευθύνη να το θυμάστε!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.