Απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες της Αιγύπτου από 1η Δεκεμβρίου

Σκληραίνει τα μέτρα της κατά της πανδημίας του κορωνοϊού η αιγυπτιακή κυβέρνηση, καθώς θα απαγορεύει από την 1η Δεκεμβρίου σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR.

Ήδη από χθες, 15 Νοεμβρίου, απαγορεύεται ήδη η είσοδος σε όλους τους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους στους χώρους εργασίας τους, καθώς επίσης και στους ανεμβολίαστους φοιτητές η είσοδος στα κρατικά Πανεπιστήμια, με εξαίρεση και στις δύο περιπτώσεις εκείνους που θα μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR, και αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου προειδοποιεί ότι θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από τρία έως και δέκα έτη η παραποίηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς πρόκειται για επίσημο κρατικό έγγραφο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, Χοσάμ Άμπντελ Γκαφάρ.

Η γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα ελέγχεται αυστηρά, αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.